Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga: Nikola Đoković, Kliping

  Održano je prvo kolo za sezonu 2022. godine u takmičenju u vožnji automobila, koje medijska kuća BIZLife organizuje uz podršku BMW Srbija – BMW Biznis liga, na NAVAK stazi. Najbolji iz sveta biznisa pokazali su da dobri menadžeri i dobri vozači imaju mnogo toga zajedničkog i odlično se snašli za volanom BMW sportskih i biznis mašina.

  Nikola Đoković, Managing Director, Kliping

  • Šta je zajedničko dobrom vozaču i dobrom menadžeru?

  Postoji više osobina koje su zajedničke dobrom vozaču i menadžeru. Opreznost je jedna od njih. U vožnji je potrebno biti oprezan radi bezbednosti, a u poslu kako biste uvek bili u pripravnosti da prvo na vreme primetite, a onda i na pravi način reagujete na „opasnost” na tržištu. Takođe, prilagodljivost. I u vožnji i u biznisu veoma je važno da ste u stanju da se brzo i adekvatno prilagodite promenama u okruženju. I poslednja, ali ne najmanje važna – odlučnost. U obe uloge donošenje odluka je nešto što je konstanta. Sposobnost pravovremenog donošenja dobrih odluka osobina je koja pravi kvalitativnu razliku – kako u vožnji tako i u poslovanju.

  Nikola Đoković, Managing Director, Kliping

  Nikola Đoković, Managing Director, Kliping

  • Vozači često moraju da menjaju taktiku u toku trke. Da li ste i vi nekad bili u takvoj situaciji?

  Naravno, često. Kao što u toku trke vozač menja taktiku u slučaju promenjenih okolnosti, bilo da je reč o samoj situaciji na stazi ili vremenskim prilikama, isto važi i kada je biznis u pitanju. Neophodno je biti budan, pratiti promene, pretnje, ali i prilike koje se ukazuju, i menjati i prilagođavati taktiku kako bi se stiglo do postavljenog cilja.

  • Da li, po vašem mišljenju, vozač koji prvi put vidi stazu može da nadmaši iskusnog vozača?

  Jako teško. U vožnji iskustvo igra veoma bitnu ulogu. Dobro poznavanje staze i automobila, iskustvo u prevazilaženju prepreka u prošlosti iskusnom vozaču daju ogromnu prednost u odnosu na početnika. Takođe se može napraviti paralela sa poslovnim aspektom: neki problemi i poteškoće koje možda menadžeru početniku deluju nerešivo – za menadžera sa dosta iskustva to su samo izazovi sa kojima se, verovatno, više puta susretao i danas ih prevazilazi dosta lakše i brže.

  Nikola Đoković,BMW Biznis liga

  Nikola Đoković, BMW Biznis liga

  • Šta najviše cenite kod suvozača u poslovnom, a šta kod suvozača u privatnom životu?

  Budnost, različitost i iskrenost. Važno je imati pouzdanog suvozača uz sebe. Ukoliko ste u mogućnosti da se oslonite na nekoga ko poseduje određene osobine i sposobnosti koje vama možda nedostaju ili vam nisu jača strana, a ko je pritom dovoljno iskren i otvoren da vam ukaže na potencijalne prepreke i iskušenja koja vi možda trenutno ne vidite ili ih ne tumačite na isti način – to vam može doneti presudnu prednost i u vožnji i u poslu, a i u životu generalno.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE