Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Nikad više novca za kapitalne investicije“

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je budžetom za narednu godinu planirano skoro 486 milijardi dinara za kapitalne investicije.

  Navodeći da je predloženi budžet razvojni, premijerka je ocenila da „nikada više nije bilo izdvajano za kapitalne investicije“.

  „Te investicije omogućiće brži rast i bolje plate i penzije. Ovu godinu ćemo sigurno završiti sa rastom većim od sedam odsto a građani mogu da očekuju dodatni rast kao rezultat primene ovog budžeta ako dobijemo podršku u skupštini“, rekla je premijerka za TV Prva uoči sednice parlamenta u utorak, na čijem je dnevnom redu predlog budžeta.

  Ona je najavila da će naredne godine plate biti povećane između sedam i osam odsto, a penzije 5,5 odsto.

  „Povećavamo minimalac za 9,4 odsto i od 156 evra koliko je minimalac iznosio kad smo krenuli u fiskalnu konsolidaciju, sada će preći 300 evra“, rekla je predsednica Vlade Srbije.

  Dodala je da je u prethodnih 12 meseci u Srbiji otvoreno 60.000 novih radnih mesta kao i da je država tokom pandemije koronavirusa, građanima i privredi dala više od osam milijardi evra kroz tri paketa podrške.

  „Uprkos pandemiji, uspeli smo ne samo da očuvamo radna mesta već da ekonomski budemo među najuspešnijim zemljama Evrope“, kazala je premijerka.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE