Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nezapamćena suša: Tuširanje ZABRANJENO na slovenačkim plažama

  Zbog dugotrajne suše i kao poslednju meru pred još strožu redukciju vode opštine na slovenačkoj obali zabranile su zalivanje javnih zelenih površina i onemogućile tuširanje na plažama.

  Gradonačelnici četiri priobalne slovenačke opštine, od kojih je najveća Koper, objavili su da je trenutno stanje rezervi vode kritično i da su zbog toga do daljeg odlučili da zatvore sve sisteme za zalivanje zelenih javnih površina, na svim plažama su isključeni tuševi, kao i fontane i česme na javnim mestima.

  Od danas se zabranjuje i zalivanje privatnih dvorišta i pranje automobila, a automobile mogu prati samo one autoperionice koje koriste recikliranu vodu.

  Komunalnim službama određeno je da smanje količinu vode za zalivanje drveća i javnih površina pod cvećem, dok su u javnim toaletima postavljena upozorenja s pozivima na štednju vode.

  Portal Index piše da je zabranjeno i punjenje bazena, a hoteli i oni koji se bave privatnim turističkim smeštajem pozivani su da o stanju s vodom obaveste svoje goste i zamole ih da vodu štede.

  Kako prenose slovenački mediji, ovako dugotrajna suša na tom području ne pamti se od 2012. godine.

  „Veće nestašice vode moći će da se izbegnu samo doslednim pridržavanjem navedenih mera i uz što veću štednju“, upozorile su opštinske vlasti u ovom delu Slovenije.

  Izvor: Index

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE