Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ajkula uplašila turiste iz Srbije, letovanje otkazala samo baka s unukom

  Egipat se ovih dana našao u žiži javnosti. Turisti iz Srbije koji su rezervisali letovanje u Hurgadi uplašeni su zbog ajkule koja je pre nekoliko dana usmrtila dve žene u tom letovalištu, ali ne otkazuju aranžmane.

  Dve žene su poginule prošle nedelje u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

  Prema protivrečnim informacijama žene su plivale u nedozvoljeno vreme i na nedozvoljenom prostoru, prema nekim informacijama jedna žena je poginula posle 20 sati, iako je kupanje dozvoljeno do 18 sati.Prema rečima direktorke „Olimpik travela“ iz Kragujevca Branke Kradžić putnici za Hurgadu su malo uplašeni, ali ne otkazuju letovanje na toj destinaciji.

  More, plaža, Egipat (Pixabay)

  „Trenutno u Hurgadi imamo petoro ljudi koji se nisu javljali da imaju neke probleme“, rekla je Karadžić.

  Dodala je da je putovanje u Hurgadu otkazala samo jedna starija žena koja je u septembru trebalo da otputuje sa unukom.

  Koristite hotelske plaže

  Vlasnik agencije Fabrika putovanja Dragan Subotić rekao je da putnici nisu tražili promenu destinacije iako imaju rezervacije za plažu blizu mesta na kome se dogodila nesreća.

  „Nismo imali zahteva za premeštaj, a neki turisti nisu ni čuli za tu nesreću“, rekao je Subotić.

  Subotić je rekao da oni koji su preterano uplašeni mogu da koriste hotelske privatne plaže koje su povezane sa morem i koje su zaštićene mrežama. Istakao je da su pojedinim putnicima, kako bi ih umirili, omogućili da vide predstavnicu te agencije koja se javljala direktno sa plaže, iz vode u Hurgadi.

  Egipat, more, plaža (Pixabay)

  Direktor agencije „Sabra travel“ Vladimir Vlaho rekao je da niko od turista koji su rezervisali odmor u Hurgadi nije tražio otazivanje.

  „Bilo je sporadičnih i neracionalnih pitanja tipa ‘šta ako se ponovi incident’ na koja nismo imali odgovor“, rekao je Vlaho.

  On je rekao da su nastradale žene plivale u nedozoljenoj zoni u nedozvoljeno vreme, a da su svi turisti bezbedni ako poštuju pravila.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE