Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nevreme, Goran Vesić

  Vesić: Nevreme nije nanelo veliku štetu kao nedavne poplave

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas da nevreme koje je pogodilo Srbiju nije nanelo veliku štetu na javnu saobraćajnu infrastrukturu.

  Vesić je za Radio televiziju Srbije ocenio da šteta od nevremena nije bila velika kao što je to bio slučaj sa nedavnim poplavama.

  Govoreći o nedavno usvojenom Zakonu o planiranju i izgradnji, Vesić je ocenio da taj zakon omogućava brže izdavanje građevinske dozvole, veću transparentnost, kao i veću zaštitu građana.

  Goran Vesić

  Goran Vesić, nevreme (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

  Vesić: Zakon doneo novine

  Kao najvažniju novinu naveo je da će svi investitori pre početka radova morati da predaju polisu osiguranja od štete trećim licima.

  Dodao je i da će investitori biti u obavezi da pre dobijanja upotrebne dozvole daju dokaz o kretanju građevinskog otpada, što znači da će biti manje divljih deponija građevinskog otpada.

  Prema njegovim rečima, tim zakonom uvešće se i obaveza da prilikom prodaje novih stanova obavezni deo kupoprodajnih ugovora bude i energetski pasoš, da bi se znala energetska svojstva tog stana i koliki će biti računi za struju.

  Na primedbe opozicije da ukidanje naknade za konverziju ide u prilog velikim investitorima, kazao je da institut konverzije ne postoji nigde u istočnoj Evropi.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay, Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE