Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Nevakcinisani NEMAJU ŠTA DA TRAŽE na Bir festu“

  Član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da na „Bir festu“ ne treba da bude niko ko nije zaštićen već samo oni koji su vakcinisani, koji su preležali kovid i oni koji su testirani.

  Ostali nemaju šta tamo da traže, poručuje Kon za RTS i ističe da bi u toku ove nedelje morala da bude održana sednica Kriznog štaba.

  Večeras je počeo „Bir fest“, a doktor Kon kaže da tamo ne bi trebalo da bude niko ko nije zaštićen, kao i da su to jasna pravila.

  „Tu je ista ekipa koja je i do sada kontrolisala festivale, tako da ne očekujem da će biti oko toga problema“, dodaje Kon.

  „Tamo ulaze oni koji su vakcinisani, koji su preležali kovid i oni koji su testirani. Svi ostali nemaju šta tamo da traže. Ne govorim to zato što neku strogoću treniram nego ih lepo molim da to ne rade, jer je za njih rizik vrlo visok“, ističe Kon.

  Ako niko ne poštuje mere…

  Na pitanje koje mere bi sada mogle da uspore širenje virusa, Kon kaže da nema važnije mere od vakcinacije.

  „Imamo situaciju da smo usporili i istovremeno imamo i pogoršanje i događaje koji su epidemiološki vrlo loši, a to je povratak turista i početak školske godine i formiranje kolektiva svih, čak i velikih radnih, i u takvoj situaciji imunizacija je apsolutno na prvom mestu“, poručuje Kon.

  Ističe da bi u toku ove nedelje morala da bude održana sednica Kriznog štaba. „Ne mogu ništa da tvrdim, ali očekujem da hoće“, dodao je Kon.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE