NESTAŠICA RADNIKA: Britanija će ponuditi HITNE vize za 800 mesara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NESTAŠICA RADNIKA: Britanija će ponuditi HITNE vize za 800 mesara

  Velika Britanija će zbog nedostatka radne snage i poremećaja u lancima snabdevanja stranim mesarima po hitnom postupku ponuditi 800 viza na šestomesečni period, izjavio je ministar životne sredine George Eustice.

  Farmeri širom zemlje objašnjavaju da su Bregzit i pandemija kovida-19 izazvali pravi egzodus radnika iz istočne Evrope koji su radili u klanicama i pogonima za preradu mesa, ostavljajući svinje da se gomilaju na farmama i poljima širom zemlje.

  “Omogućićemo radnicima iz klanica i pogona za preradu mesa da, u okviru programa za sezonske radnike, dođu na šest meseci”, objasnio je Eustice.

  “To će nam pomoći da rešimo problem prevelikog broja svinja na farmama i omogućiti proizvođačima mesa da zakolju što više svinja”, dodao je ministar.

  Prema njegovim rečima, biće potrebno oko 800 mesara. Takođe je objasnio da su industrija proizvodnje svinja i prehrambena industrija uopšte, zbog pandemije, a ne bregzita, izgubile veliki broj radnika.

  “Mogli su ostati, ali je veliki deo njih hteo tokom teškog perioda pandemije biti sa svojim porodicama, pa su napustili Britaniju”, rekao je Eustice.

  Takođe je najavio da će pravila o prevozu za vozače iz EU biti ublažena i da će tokom dvonedeljnog razdoblja moći u Britaniju putovati koliko žele.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE