Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kapsule od kafe u smeće? Ne, jer kompanija koja ih pravi sada ih i RECIKLIRA

  Kafa iz aparata može biti zgodan način za početak dana, međutim kapsule za kafu koje ostaju nakon vašeg jutarnjeg rituala mogu da budu veoma nezgodne za životnu sredinu.

  Ako ih ne reciklirate na pravi način, te male kapsule zapravo za veoma kratko vreme mogu značajno da povećaju nivo otpada.

  Međutim, Njujorčani više ne moraju da brinu jer će njihove iskorišćene Nespresso kapsule biti reciklirane zahvaljujući investiciji u gradske sanitarne programe koje finansira, ni manje ni više nego sam Nespresso.

  Iako su Nespresso kapsule napravljene od aluminijuma, jednog od najlakših materijala za recikliranje i materijala koji zapravo može da se reciklira u nedogled (za razliku od plastike koja može ponovo da se upotrebi samo ograničen broj puta), većina programa za reciklažu u opštinama ne može da sortira takve vrste malih, laganih aluminijumskih predmeta.

  Iako Nespresso nudi mogućnost „zavisnicima“ od kafe da svoje iskorišćene Nespresso kapsule pošalju u kompaniju na recikliranje, samo oko trećina američkih kupaca to čini, kaže Guillaume Le Cunff, predsednik i izvršni direktor Nespresso USA. Jedna trećina je bolja nego ništa, ali još uvek je mnogo aluminijumskih kapsula ide na deponije.

  Nedavno je kompanija Nespresso uložila 1,2 miliona dolara kako bi pomogla centrima za reciklažu u Njujorku da bolje recikliraju njihove kapsule za kafu, a sada će Njujorčani moći da bacaju svoje Nespresso kapsule u kante za recikliranje uz garanciju da će one dobiti drugi život.

  Svakako, ulaganja kompanije Nespresso doprinose imidžu brenda i kompanija rešava problem za koji je delimično odgovorna. Međutim, unapređena infrastruktura za recikliranje koju finansira Nespresso ne bavi se samo aluminijskim kapsulama kafe, već sada može bolje da reciklira sve male i lagane predmete koje pređašnje mašine nisu mogle da recikliraju.

  To uključuje sve, od čepova za boce i folije do poklopaca i ključeva, koji se sada mogu prodati topionicama i koristiti za pravljenje novih proizvoda poput delova za automobile i limenki.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE