Nemci ne znaju za finansijske muke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemci ne znaju za finansijske muke

  Stanovnici Nemačke su vrlo zadovoljni svojom finansijskom situacijom, a prosek zadovoljnih Nemaca povećao se u odnosu na prethodnu deceniju, pokazuje istraživanje Saveza nemačkih štedionica.

  Na pitanje kako procenjuju svoju finansijsku situaciju, 63 posto ispitanih odgovara sa “dobro” ili “vrlo dobro”. Samo 8 posto svoju finansijsku situaciju procenjuje lošom. Dvadeset i devet posto ispitanih svoje finansijsko stanje opisuje kao “osrednje”.

  Ispitivanje, koje je za Savez nemačkih štedionica sproveo institut Kantar Added Value, pokazuje najpozitivniju procenu ličnih finansija otkako je početkom prošle decenije uvedeno ovo ispitivanje.

  Sredinom prošle decenije samo je 40 posto građana svoju finansijsku situaciju doživljavalo kao dobru, dok je 18 posto smatralo da se nalazi u finansijskim neprilikama.

  Aktuelno istraživanje je pokazalo i velike razlike u zadovoljstvu finansijama građana različitih saveznih pokrajina. Tako je zadovoljstvo najizraženije u pokrajini Hesen, gde se nalazi finansijska metropola Frankfurt. Isto tako su svojim finansijama zadovoljni i žitelji južnih, dobro stojećih pokrajina, poput Bavarske i Baden-Virtemberga.

  Nezadovoljni su pre svega žitelji istočnih saveznih pokrajina, a prednjače stanovnici glavnog grada Berlina. Ovde 16 posto građana svoje finansijsko stanje opisuje kao loše. Berlin je grad u kojem su poslednjih godina i najbrže rasli izdaci poput stanarina.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE