Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemarne vlasti Beograda: „Zaboravili“ na gradsku imovinu

  Centar za lokalnu samoupravu upozorava da su beogradske vlasti, namerno ili slučajno, propustili da unesu u svoje knjige deo svoje imovine i tako stvorili rizik da se imovina Beograda neovlašćeno upotrebljava, otuđi ili izgubi.

  Tako je u finansijskim izveštajima za 2019. godinu izostavljeno 3.905 stambenih jedinica; 1.188 jedinica poslovnih objekata; 298 garaža i 6.962 ostalih objekata, što je potvrdio i DRI. Dodatno, Uprava grada Beograda nije sprovela radnje upisa prava svojine u katastru na nekim od svojih objekata.

  Centar za lokalnu samoupravu upozorava da svojina na predmetnim objektima predstavlja javnu svojinu i da vlast u Beogradu mora da vodi računa o njoj u najboljem interesu Beograđana.

  U godini kada je gradski budžet skresan za 20 milijardi dinara i kada su dramatično smanjeni rashodi za infrastrukturu i zdravstvo, ovakav javašluk i nebriga za gradsku imovinu je posebno neprihvatljiv i bez opravdanja.

  Beograd mora da uspostavi sveobuhvatnu evidenciju svoje imovine, a naročito poslovnog prostora, a da pre svakog otuđenja organizuje javnu raspravu.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE