Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemački investitor u Srbiji mora da OTPUŠTA, ali „vratiće deo novca od subvencija“

  Kompanija „Gruner“ u Vlasotincu je saopštila da će zbog velikih poremećaja na globalnom tržištu morati da smanji broj zaposlenih, ali još ne zna koliko će od 715 postati višak.

  „Zbog smanjenja broja radnika Gruner će u budžet Srbije vratiti deo novca od subvencija za nova radna mesta, u skladu sa ugovorom i po zakonu kako je poslovala i svih ovih godina“, navedeno je u saopštenju.

  Dodaje se da neće biti „oštećena ni jedna ugovorna strana, kako Srbija, tako i Opština Vlasotince“.

  Uz 800.000 evra SUBVENCIJA nemačkom investitoru i GRATIS zemljište

  Koliko je ljudi ostalo bez posla do sad?

  Iz „Grunera“ su naveli da je iz fabrike bez posla ostalo dvadesetak radnika uz obrazloženje da je reč o sporazumnom raskidu ugovora i pošto je početkom ovog meseca usledio drugi talas otkaza, kako radnici tvrde, njih 30.

  S obzirom na to da je, kako su naveli iz Grunera, opredeljenje vlasnika kompanije da i ubuduće radi u Vlasotincu, moguće je da će se, nakon stabilizacije stanja na tržištu povećati i broj radnika.

  „Gruner“ koji se bavi proizvodnjom releja, solenoida i aktuatora, najviše za industriju automobila, u Vlasotincu je 16 godina i do sada je sproveo tri projekta zapošljavanja, a problemi su nastali kod četvrtog projekta.

  Sa Tehničkom školom „Gruner“ kontinuirano radi na projektu dualnog obrazovanja i adekvatnoj obuci mlađih, koji se već godinama zapošljavaju u Gruneru, nakon završene srednje škole.

  Osim subvencija, dobili i zemljište. Da li će vratiti deo?

  Da podsetimo, kada su 2020. godine došli u Srbiju, nemačka kompanija je dobila skoro 800.000 evra subvencija a onda je od lokalne samouprave besplatno dobila i zemljište za izgradnju novog pogona.

  Kako je obrazložio predsednik Opštine Zoran Todorović tada, kompanija Gruner će zaposliti još 200 radnika, te je opravdano dati im zemljište bez naknade.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE