Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vagoni-cisterne

  Nemačka železnica „motiviše“ radnike sa 100 evra za uštedu energije

  Nemačka železnica (Deutsche Bahn DB), kao jedan od najvećih potrošača struje u zemlji, u sklopu akcije štednje energije želi svim zaposlenima isplatiti bonus od 100 evra kako bi ih motivisala na štednju.

  „Bilo da se radi o rasveti, grejanju, ili korišćenju stepenica umesto lifta i male uštede se na kraju mogu nakupiti do značajnog iznosa“, rekao je šef kadrovskog sektora DB Martin Seiler.

  Stotinu evra bonusa za više od 200.000 zaposlenih će koštati oko 20 miliona evra koliko koncern veruje da će moći da uštedi na električnoj energiji kroz dodatnu motivaciju zaposlenih.

  Uprava će s dodatnih 50 evra nagraditi svaku ideju koja doprinosi dodatnoj uštedi.

  Od utorka su isključeni LED rasvetni paneli na zgradi uprave DB na Potsdamskom trgu u Berlinu. Slično se priprema i s ostalim upravnim zgradama kompanije.

  DB je s oko deset teravatsati godišnje jedan od najvećih potrošača električne energije u Nemačkoj. Više od 62 odsto utrošene energije već sada otpada na struju iz obnovljivih izvora.

  U sklopu priprema za moguće nestašice gasa, koji se delom koristi i za proizvodnju električne energije, savezna i pokrajinske vlade su donele uredbe o štednji energije koje sadrže pravila o ograničavanju grejanja javnih prostora ove zime.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE