Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema više čekanja na naplatu fakture

  Jedan od najvećih problema vlasnika malih i mikro preduzeća odnosi se na nedostatak likvidnosti . Čak i kada je klijent redovni platiša, uglavnom je ugovoreno plaćanje na odloženo  pa preduzetnici čekaju uplatu po 30, a nekada i do 60 dana. Ta praksa polako ulazi u istoriju, jer je odnedavno moguće da fakturu unovčite  u roku od samo jednog dana.

  Mali je broj onih koji znaju šta je to faktoring. Iako na našem tržištu ova usluga postoji već desetak godina, a pružale su je uglavnom banke, ona nije bila dostupna vlasnicima malih i mikro preduzeća.

  Šta je faktoring?

  Faktoring je usluga brze prodaje faktura i svuda u svetu je veoma rasprostranjena jer olakšava poslovanje privrednicima. To znači da klijenti mogu raspolagati svojim novcem odmah odnosno bez čekanja mesec dana i više da bi realizovali plaćanje svog računa.  Ovu uslugu mogu koristiti firme koje posluju isključivo sa pravnim licima, a dobra vest je da je mogu koristiti i paušalne agencije.

  Na koji način funkcioniše brza naplata fakture?

  Jedan od najboljih primera kako je moguće brzo i lako unovčiti svoju fakturu je digitalna platforma kompanije Instant Factoring. Na njihovom sajtu www.instantfactoring.rs svako pravno lice može da napravi svoj nalog u roku od 5 minuta i odmah pošalje svoju fakturu koju želi da unovči. Kada se proveri validnost same fakture, kao i autentičnost kupca, privrednik dobija svoj novac u roku od 24 sata.

  Da li se ovaj vid usluge plaća i na koji način?

  Kao i svaka usluga finansiranja, pa tako i ova nosi sa sobom određene troškove. Banke su do sada za ovaj vid naplate uplaćivale vlasnicima potraživanja 80% novca od vrednosti same fakture. Instant Factoring za razliku od banaka uplaćuje 100% novca koji je minimalno umanjen na ime naknade za izvršenje usluge. Primera radi, ako vaša faktura ka kupcu iznosi 100.000 RSD, sa datumom valute na 30 dana, vama se uplaćuje 97.000 RSD.

  Takođe, nije ograničen broj faktura koje privrednici mogu da unovče, a maksimalan iznos finansiranja je 100.000 evra. Da bi se realizovalo brzo finansiranje po osnovu fakture, faktura mora da bude aktivna, to jest da nije istekao datum valute. Vaš kupac/klijent, kada dođe vreme dospeća fakture, novac uplaćuje kompaniji Instant Factoring.

  Zašto je usluga finansiranja fakture dobra za privrednika?

  Koristeći ovaj način finansiranja, privrednici u svakom trenutku mogu imati zarađeni novac na svom računu, pa samim tim i lakše obavljati dnevne transakcije i pouzdano planirati poslovanje i investicije u razvoj svog biznisa. Čekanje uplate novca više ne mora da predstavlja noćnu moru, a rashodi mogu biti podmireni odmah.

  Važno je napomenuti da je kompanija Instant Factoring ove godine osvojila nagradu za najbolju digitalnu platformu koja se bavi brzom naplatom fakture za razvoj malih i mikro preduzeća u centralnoj i istočnoj Evropi, koju dodeljuje SME Banking Club Europe.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE