"NE VREDI da agronom sedi u gradu": Vlada uskoro o DODELI PRAZNIH seoskih kuća

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “NE VREDI da agronom sedi u gradu”: Vlada uskoro o DODELI PRAZNIH seoskih kuća

  Vlada Srbije će uskoro razmatrati program dodele praznih kuća u ruralnim sredinama, najavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i najavio da će taj program da se realizuje u saradnji sa drugim ministarstvima.

  Ministar Krkobabić predstavio je u Gornjem Milanovcu program podrške zadrugarstvu za koji je izdvojeno pola milijarde dinara i najavio podelu praznih kuća mladim bračnim parovima.

  On je na sastanku u sali Okružnog načelstva rekao da će uskoro biti raspisan konkurs za dodelu sredstava od 500 miliona dinara iz nedavno usvojenog “Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga u Srbiji”.

  Prema tom programu, novoformirane zemljoradničke i poljoprivredne zadruge i one formirane od 2017. godine do dana raspisivanja javnog konkursa, mogu da računaju na iznos bespovratnih sredstava do 7,5 miliona dinara, a za stare zemljoradničke i poljoprivredne zadruge, formirane do kraja 2016. godine, biće izdvojeno do 15 miliona dinara.

  Programom je predviđena i jedna novina, uvođenje zemljoradničkih i poljoprivrednih zadruga sa pretežnom delatnošću iz oblasti turizma, zanatstva i zadruge čiji su osnivači socijalno ugrožene grupe stanovništva.

  Krkobabić je, govoreći o programu dodele praznih kuća koji će uskoro razmatrati Vlada Srbije, rekao da će “mladi koji žive u zajedničkim domaćinstvima, a žele da se osamostale moći da konkurišu za neku od tih kuća”.

  Država poklanja KUĆE NA SELU: Ko će i kada imati pravo da je dobije?

  Stručni ljudi veterinari, agronomi, tehnolozi koji, prema njegovim rečima, žele da svoj posao obavljaju u seoskim sredinama, moći će da dođu do ovih kuća sa okućnicama.

  Taj posao će, kako je rekao, biti realizovan u saradnji sa drugim ministarstvima, pa će se u tom zajedničkom poslu truditi da mladi dođu i do zaposlenja.

  “Ne vredi da agronom ili vetrinar sedi u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu, kada imamo stvarne potrebe za tim strukama na terenu. Bez njihovih stručnih saveta na pravom mestu nema razvoja ni zadruga ni savremene poljoprivredne proizvodnje”, ocenio je Krkobabić.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE