Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ana brnabić

  „Ne isključujem mogućnost sabotaže, svi blokovi ispali u jednom trenutku“

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ne isključuje mogućnost sabotaže u Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, jer je svih šest blokova ispalo iz pogona u jednom trenutku.

  „Svakako je nekompetentnost ili nestručnost u svakom smislu. A da li je bilo još nešto, meni se čini da je malo prevelika slučajnost da u jednom trenutku ispadne svih šest blokova, ali to je ta nestručnost, neshvatljiva za Elektroprivredu Srbije (EPS) koja ima ljude i inženjere koji rade decenijama“, rekla je Brnabić za TV Pink.

  Prema njenim rečima, kako god bilo, u slučaju da je neko nestručan postoje kontrolni mehanizmi i „za ne verovati“ je da je sve to podbacilo kod svih šest blokova. – „Ima osnova da sve bezbednosne službe na tome rade. Nisam pobornik teorija zavera ali da ima nekih neverovatnih stvari ima“, rekla je Brnabić.

  Sastanak kod Vučića zbog teške energetske situacije

  Brnabić je rekla da je za danas u 10.15 bio zakazan sastanak predsedništvu koji je sazvao predsednik države Aleksadnar Vučić kako bi razgovarali o energetskoj situaciji.

  „Teška je situacija, borimo se iz minut u minut“, rekla je Brnabić za TV Pink, a kako je ranije u medijima pominjano na sastanku bi trebalo da budu ministri i drugi zaduženi za energetske sektore. Kako je navela, sve se čini da se „podignu“ blokovi Termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, koji su nedavno ispali iz pogona i da se dođe do uglja boljeg kvaliteta.

  „Želimo da nastavimo isporuku struje bez restrikcija, ali da je borba – borba je“, rekla je Brnabić.

  Rezolucija EP je politikanstvo

  Brnabić je odbacila najnoviju rezoluciju Evropskog parlamenta o Srbiji ocenivši njenu sadržinu kao „politikanstvo“.

  Ocenila je i da su oni koji su glasali za tu rezoluciju pokazali licemerje, te podsetila da je neposredno pre te rezolucije Srbija u sklopu nastavka evropskih integracija otvorila klaster 4.

  „Poenta je pljunuti Srbiju, ako mogu tako da kažem, ne znam da li je politčki korektno ili nije ali to je poenta uraditi šta god da se pljune Srbija, po bilo koju cenu i koliko god treba da pokažete vaše licemerje, nikakav problem“, rekla je ona.

  Brnabić je kazala da ta rezolucija ima „dve, tri, četiri stranice“, te navela da je izdvojila nekoliko stvari koje pokazuju to licemerje: „Oni oštro osuđuju kršenje osnovnih prava na mirne proteste. Ko je u Srbiji kršio pravo na mirne protreste? Pa čekajte da li smo mi u Francuskoj, u Nemačkoj, Belgiji, Luksemburgu…“, rekla je ona.

  Zapitala je i ko je u Srbiji sprečavao proteste.

  „U Belgiji i u Luksemburgu ubiše demonstrante…što su ih tukli, hapsili po ulici, što su ih tuširali vodenim topovima po ovom vremenu, što su ih legitimisali“, zapitala je ona.

  Navela je primer Luksemburga, gde je tamnošnji premijer rekao da gradjani mogu da protestuju na ruti koju im odredi vlada i da neće smeti da je napuste, kao da će svi koji dodju na protest biti legitimisani.

  „To su prava na mirne proteste, to je evropska norma a kod nas izadje 100, 200, 300 ili 1.000 ljudi i blokira medjunarodni putni pravac i polcija nšta ne uradi i kaže molim vas nemojte da sprečavate druge da se kreću“, rekla je ona.

  Navela je i da je potom Srbija dobila „od EP rezoluciju kojom se osudjue kršenje prava na mirne proteste“.

  „Šta da kažete na to, da li se vi šalite, da li je ovo skrivena kamera“, zapitala je ona.

  Navela je i da u toj rezoluciji piše da je „policija prkoračila svoja ovlašćenja“, ta zapitala o kojoj policiji se radi luksembuškoj, belgijskoj ili brisleskoj.

  „Čija policija je prekorčaila ovlašćenja, …pošto našu nismo videli“, rekla je ona.

  Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su rezoluciju o demokratiji u Srbiji, kojom se pored ostalog izražava velika zabrinutost zbog prinudnog rada, kršenja ljudskih prava i trafikinga oko 500 vijetnamskih radnika u kineskoj fabrici Linglong u Zrenjaninu.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE