Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NBS o naknadama banaka: Donećemo paket mera sledeće nedelje

  Narodna banka Srbije (NBS) potvrdila je, a povodom pojedinih apela i poziva da preduzme mere u vezi sa naknadama banaka, da intenzivno radi na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno tako da se na najbolji način zaštiti standard građana Srbije.

  „Podsećamo da će, povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima, NBS na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora, 11. avgusta, doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije“, saopštila je centralna banka.

  NBS: Najpre analiza stanja pa odluka

  Iz NBS su ponovili da donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se centralna banka neće oglašavati pre nego što te odluke donese, te da će o svim detaljima mera javnost će ubrzo biti obaveštena.

  „Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, ističemo da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije“, navedeno je u saopštenju.

  Pri tome, kako je istaknuto „NBS ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću“.

  Iz Udruženja potrošača “Efektiva” ukazali su da nema logičnog ekonomskog opravdanja za nove cenovnike koje su najavile neke od banaka.

  „Poskupljenje nije opravdano i ne postoji ekonomska logika koja ga opravdava. Naročito ako uzmemo u obzir da dobar deo toga ne predstavljaju usluge koje se pružaju klijentu“, rekao je Dejan Gavrilović iz ovog udruženja.

  Šta će tačno NBS da uradi povodom najavljenih POSKUPLJENJA bankarskih naknada?

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLIfe

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE