Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nalog za hitan prijem 1.200 policajaca

  Školski policajci biće prisutni do kraja školske godine u svim školama, a ta praksa će biti nastavljena i tokom sledeće, potvrđeno je još jednom na kolegijumu MUP, na kom je dat nalog za hitan prijem novih 1.200 policajaca.

  Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održao je kolegijum na kojem su analizirani rezultati i postupanja policije u proteklih šest meseci, ali i razmatrani konkretni koraci i zadaci na očuvanju bezbednosti naše zemlje, svih njenih građana, a posebno dece.

  Posebno su analizirani izveštaji o postupanju policije i preduzetim radnjama i merama u vezi sa zločinima koji su počinjeni u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, u kojima je tragično nastradalo 17 osoba i koji su pogodili celu zemlju.

  Zaključeno je da su preduzete mere sa ciljem povećanja bezbednosti u školama, pokazale rezultate i još jednom je potvrđeno da će školski policajci, u svih 1.800 škola u Srbiji, biti prisutni sve vreme do kraja tekuće školske godine, a da će ta praksa biti nastavljena i tokom sledeće.

  U skladu sa merama Vlade Srbije, dat je nalog za hitan prijem novih 1.200 policajaca i sve službe Ministarstva su započele radnje kako bi proces osnovne policijske obuke i prijema otpočeo što pre.

  Ministar je istakao i jednomesečni rok za predaju nelegalnog oružja, koji je ministarstvo objavilo i konstatovano je da je odziv građana ovoj akciji izuzetno dobar, što govori o povećanju poverenja u policiju, ali i o podizanju svesti građana o opasnostima do kojih dovodi nelegalno posedovanje oružja.

  Konstatovano je da je stupio na snagu Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u MUP, uz maksimalno poštovanje prava zaposlenih, kao i pravedne raspodele radnih mesta.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE