Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vakcina (Unsplash)

  Nakon razvoja vakcine protiv raka, Modernine akcije vrtoglavo skaču

  Akcije Moderne porasle su za više od 11 odsto nakon što će biotehnološka kompanija razviti i prodati personalizovanu vakcinu protiv raka sa Merckom.

  Akcije su bile najveći rast u S&P 500 indeksu oko podneva u sredu. Akcije Merka su se malo promenile.

  Modernina vakcina, zasnovana na mRNA tehnologiji, proučava se u kombinaciji sa Merck-ovom Keitrudom za lečenje pacijenata sa melanomom visokog rizika, najsmrtonosnijim oblikom raka kože, u ispitivanju druge faze. Kompanije očekuju da će objaviti detaljne informacije u četvrtom kvartalu ove godine.

  Modernina vakcina je dizajnirana da pokrene imuni sistem da pokrene T-ćelije ubice koje ciljaju specifične mutacije u tumorima pacijenta. Merck’s Keitruda je monoklonsko antitelo, dato kao injekcija, koje sprečava određene ćelijske proteine da zaustave napad T-ćelija.

  Neoantigeni se biraju na osnovu sekvenciranja gena, biopsije tumora ili uzorka krvi, pri čemu će individualna vakcina biti prilagođena pacijentu, proizvedena i primenjena za nekoliko nedelja. Primarni krajnji cilj je preživljavanje bez recidiva nakon 12 meseci.

  Akcije (Pixabay)

   

  „Nastavak našeg strateškog saveza sa Merck-om je važna prekretnica jer nastavljamo da razvijamo našu mRNA platformu sa obećavajućim kliničkim programima u više terapijskih oblasti“, rekao je predsednik Moderne, Stephen Hoge.

  Ugovor sklopljen 2016.

  Kompanije su prvobitno sklopile ugovor 2016. godine, ali Merck sada koristi svoju opciju kroz isplatu od 250 miliona dolara Moderni. Merck će sarađivati na razvoju i komercijalizaciji proizvoda. Kompanije će ravnopravno podeliti sve troškove i dobit.

  Prema originalnom ugovoru o personalnoj vakcini protiv raka (PCV) 2016. godine, Merck je uplatio Moderni 200 miliona dolara kako bi kompanija otkrila i razvila individualno prilagođene vakcine protiv raka za pacijente.

  Takođe, očekuje se da će se veliko tržište vakcina protiv kovida-19, kakvo je bilo 2021. godine, smanjiti u narednim godinama, a Moderna polaže nade u svoje vakcine protiv gripa i respiratornog sincicijalnog virusa.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE