Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pravilo

  Najveći japanski investitor u Srbiji bez upotrebne dozvole

  Odeljenje za urbanizam opštine Inđija odbacilo je zahtev japanske kompanije Tojo Tajers za izdavanje upotrebne dozvole za deo proizvodnog kompleksa.

  Odbijena je dozvola za proizvodni objekat, poslovno-administrativni objekat, portirnicu, nadstrešnicu za bicikle, pumpnu stanicusa rezervoarima i skladišni objekat, prenosi IN Medija.

  U obrazloženju se navodi da je japanska kompanija podnela zahtev za upotrebnu dozvolu za deo proizvodnog kompleksa 28. novembra 2022. godine, ali da je konstatovano da je potrebno dostaviti ispravljen elaborat.

  Kako navodi ovaj portal, u Elaboratu geodetskih radova nedostaju: okrugli objekti (u osnovi) ne mogu se kartirati sa samo četiri tačke – mora se dati još tačaka; na manualu mora biti napisana koja je metoda korišćena, skice posebnih delova nisu urađene u skladu sa pravilnikom…

  Tojo Tajers je u obavezi da u roku od deset dana, najkasnije trideset, dostavi ispravljen Elaborat kako bi dobio upotrebnu dozvolu.

  Podsetimo da je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak saopštio da se 14. decembra očekuje zvanično otvaranje japanske kompanije Tojo Tajers na kojem će prisustvovati predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

  Kada je, krajem 2020. godine, postavljan kamen temeljac za izgradnju japanske fabrike, Vučić je rekao da je to najveća japanska investicija u Srbiji.

  Izvor: 021, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE