Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Skupština

  Na poslanike 368 miliona dinara, Banđuru samo za gorivo 900.000

  Poslanicima Narodne Skupštine, 2021. godine isplaćeno je ukupno 367,9 miliona dinara bez poreza.

  Među prvih deset najplaćenijih nalaze se južnjaci Nenad Krstić i Slaviša Bulatović, poslanici Srpske napredne stranke, dok se Miloš Banđur nalazi među poslanicima kojima je isplaćeno najviše para za gorivo, pokazuju podaci CINS.

  Prema pisanju Centra za istraživačko novinarstvo, pored raznih troškova na osnovu kojih je poslanicima isplaćivan novac, najviše para izdvojeno je za plate – 202,5 miliona dinara.

  Sagledavajući sve troškove, najplaćeniji je predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić za čiji rad i platu je isplaćeno 4,3 miliona dinara, dok se među onima u vrhu nalazi i Nenad Krstić, inače bivši predsednik Opštine Trgovište, koji je novembra prošle godine napao demonstrante na Gazeli u Beogradu.

  Na Krstića kao poslanika Srpske napredne stranke, otišlo je 2,5 miliona dinara, dok se na listi 10 najplaćenijih našao i Slaviša Bulatović prvi čovek vranjskih naprednjaka, kome je isplaćeno 2,1 miliona dinara.

  Upravo su oni uzeli i najviše para za službena putovanja u Srbiji – 1,3 miliona dinara. Oko polovine tog iznosa, koji pokriva poslaničku dnevnicu, prevoz i smeštaj, dato je za putovanja Krstića, dok je na Bulatovićeve dolaske na sednice otišlo oko 500.000 dinara.

  Kada su u pitanju isplate za korišćenje sopstvenog automobila, poslaniku Milošu Banđuru koji se našao na sedmom mestu, isplaćeno je skoro 900.000 dinara za gorivo i amortizaciju.

  Parlament je raspušten februara prošle godine, a Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 3. april.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE