Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  N1: Vijetnamski radnici u Linglongu stupili u ŠTRAJK – „Nemamo hrane, GLADNI SMO“

  Više od 50 vijetnamskih radnika na gradilištu Linglonga jutros je stupilo u štrajk, jer im dva meseca nisu isplaćene zarade.

  Radnici su se jutros sastali sa kineskim menadžerima, koji su rekli da će im plate biti isplaćene tek petog jula, kada kineski menadžment namerava i da ih deportuje za Vijetnam, mesec dana pre isteka ugovora koje su sa kompanijom potpisali.

  Na snimku koji je dostavljen redakciji portala N1 vidi se više vijetnamskih radnika u žustroj raspravi sa kineskim državljaninom Čen Pengi-em, menadžerom za odnose sa stranim državljanima u firmi „China Energy group“, jednim od podizvođača koje je angažovao Linglong.

  Vijetnamski radnici najavljuju štrajk u krugu gradilišta u utorak ujutru, jer, kako kažu, više nemaju hrane i gladni su, budući da im plate nisu isplaćene dva meseca.

  Kineska fabrika automobilskih guma Linglong Tajer (Tire) kod Zrenjaninu u izgradnji, vijetnamski radnici (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS)

  I kineski radnici štrajkovali

  Kada su zaposleni pokušali da stupe u kontakt sa svojim nadređenima doživeli su neprijatnost čemu svedoče o video snimci fizičkog nasilja pretpostavljenih nad radnicima na gradilištu te fabrike guma u Zrenjaninu, pisao je tada VOICE.

  “Tridesetak kineskih radnika je jutros pokušalo da stupi u kontakt sa svojim nadređenima i da sazna kada će dobiti plate za poslednjih šest meseci rada. Naime, njima je za poslednji period angažovanja, prema rečima izvora, isplaćeno samo 50 evra. Pobunjene radnike je obezbeđenje izbacilo napolje iz pogona i oni sada ne rade”, kazali su izvori istraživačkog portala VOICE početkom juna.

  To nije prvi slučaj da su kineski radnici nezadovoljni.

  Isplivali snimci NASILJA nad radnicima u Linglongu, usledio ŠTRAJK (VIDEO)

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE