Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sezonci

  Račun za dnevni meni od 9 EUR u Hrvatskoj ODUŠEVIO: Kako je na drugim mestima?

  Već na početku letnje sezone na brojnim portalima i društvenim mrežama nizali su se komentari i vesti koje su se odnose na račun,  odnosno visoke cene u nekim od kafica i restorana na letnjim destinacijama.

  Zbog inflacije, problema širom sveta sve češće su i takve priče, razume se.

  Posebno se to vidi u turističkim gradovima čiji ugostitelji u želji da isplate visoke namete, ali i da što više zarade, sve više i više dižu cene.

  Visoke cene na hrvatskom primorju Jadranu već su godinama letnja zanimacija turista, domaćih i stranih, a nedavno su mediji preneli utiske turista koji su se požalili da su u jednom mestu za dva sendviča, dve kafe, koka-kolu i sok morali da plate 70 evra.

  Ipak, na sreću ima i drugačijih primera, pa je tako Poslovni dnevnik nedavno objavio tekst o povoljnom dnevnom meniju u turističkom naselju Gajac nadomak popularnog Zrća i Novalje, što je izazvalo brojne komentare društvenim mrežama.

  Neki su podelili  svoja iskustva, pa su tako naveli da ima “na hiljade sličnih pozitivnih primera normalnih cena na Jadranu”, a kao neke od njih izdvojili su Zadar, Vrse, Medulin, Biograd, Lovran, i mnoga druga mesta na obali gde se može povoljno ručati.

  Jedna je čitateljka  je kao primer navela da se u Lovranu kafa sa mlekom može popiti za 10 kuna ili 1, 4 evra , a pica pojesti za samo 55 kuna, što je maje od osam evra i povoljno u poređenju sa  mnogim drugim ugostiteljskim objektima na Jadranu.

  “Svaka čast takvim ugostiteljima. Ka takvima moramo ići, a oni bezobrazni neka još podižu cene”, neki su od komentara.

  Račun za piće ili hranu različito od grada do grada….

  Naravno, treba imati u vidu da se cene razlikuju od grada do grada, tako i od lokala do lokala.

  Pimera radi, u jednom restoranu na Korčili da biste večerali potrebno je bar 30 evra po osobi.

  Cene flaširane vode u tom restoranu su između 14 i 25 kuna, odnosno od d 1, 8 do tri evra, za litar vina treba izdvojiti od 130 do 190 kuna, (od 17 do 27 evra), dok je „malo vino“, odnosno na čašu od cetiri do 7 evra.

  Ukoliko ste ljubitelji piva, ožujsko ćete platiti najeftinije – 24 kuna odnosno oko tri evra, dok su ostala piva u rasponu od 24 do 32 kune (od oko tri do 4, 30 evra).

  Juhe, odnosno supe se kreću od 45 do 65 kuna (od pet do 9 evra), biftek izmedju 210 i 280 kuna, odnosno od 27 do 37 evra, stek pileći ili čureći staje oko 130 kuna odnosno oko 18 evra.

  Rižoto od morskih plodova ili povrća je od 15 do 20 evra, a približno toliko košta ako se odlučite za špagete ili taljatele.

  Račun za kafu ŠOKIRAO gosta jednog objekta na Jadranu (FOTO)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE