Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Račun za kafu ŠOKIRAO gosta jednog objekta na Jadranu (FOTO)

  U moru divljanja cena, inflacije i problema širom sveta sve češće medijske stranice pune priče o poskupljenjima.

  Posebno se to vidi u turističkim gradovima čiji ugostitelji u želji da isplate visoke namete, ali i da što više zarade, sve više i više dižu cene.

  Dubrovačko područje u Hrvatskoj smatra se posebno skupom destinacijom i letovalištem onih s dubljim džepovima, ali to demantuje priča koja se ovog četvrtka pokrenula na hrvatskom delu popularne mreže Reddit.

  Leto, plaža (BIZLife)

  Jedan korisnik postavio je fotografiju ispijene kafe u Cavtatu uz koju je fotografisan i račun koji iznosi samo deset kuna (156 dinara) za jedan makijato, piše Slobodna dalmacija.

  „Nenormalne cene na Jadranu“, napisao je ironično uz fotografiju.

  Naravno, ovakaku pojavu ne treba uzeti zdravo za gotovo jer se cene razlikuju kako od grada do grada, tako i od lokala do lokala. Svako prema dubini svog džepa bira gde će popiti kafu.

  Hrvatska: Utisci turista

  U razgovoru o cenama hrane i smeštaja, Zadarski list je izašao na ulice i razgovarao sa turistima koji su u Hrvatsku stigli na odmor.

  Jedan par iz Holandije rekao je da je shvatio da je skuplji od prošlogodišnjeg boravka u Zadru, ali je dodao da su cene i dalje niže nego u Amsterdamu.

  „Generalno, mnogo je jeftinije nego u Holandiji, ali je povećanje veoma primetno. Pojeli smo picu i naručili piće, koštalo nas je nešto više od 22 evra. Kasnije smo još bili na večeri, činilo se da smo mnogo platili. Tamo smo odseli u stanu, cena je čak i pristupačna s obzirom da smo mislili da će biti mnogo više od onoga što smo na kraju platili, kaže.Holanđanin Kris.

  Split, Hrvatska (Pixabay)

  Patrik iz Hamburga je još jedan gost, ali je bio malo oštriji oko cena u Zadru.

  „Ovde smo samo jedan dan, odseli smo u stanu na Viru. Cene su strašne, ranije smo bili u Hrvatskoj, ali onda je bilo mnogo jeftinije. Sada je jako skupo, pogotovo ove godine. Recimo, platili smo ručak oko 700 kuna (oko 11.000 dinara), supruga, ja i dvoje dece, a ranije smo išli mnogo jeftinije“, rekao je on.

  Sve što niste znali o sezonskim poslovima: Koliki su PLATA i BAKŠIŠ i kome da se obratite?

  Izvor: Slobodna Dalmacija

  Foto: Pixabay/BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE