Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Momirović: Sa nemačkom bankom KfW ulažemo 400 mil. EUR u komunalnu infrastrukturu

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da su investicije koje to ministarstvo ulaže, zajedno sa nemačkom razvojnom bankom KfW, u izgradnju i modernizaciju komunalne infrastrukture blizu 400 miliona evra, kao i da je novoizgrađeno postrojenje za preradu otpadnih voda u Kruševcu u skladu sa standardima EU.

  „Apsolutno smo opredeljeni održivom korišćenju prirodnih resursa, zaštiti biodiverziteta i životne sredine u skladu sa ciljevima ‘Zelene Agende’ za Zapadni Balkan“, kazao je ministar nakon sastanka sa izvršnim direktorom KfW banke Kristijanom Lajbahom i gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović i obilaska tog postrojenja.

  Naglasio je da će poseban fokus staviti na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i vrlo brzo pokrenuti izgradnju šest postrojenja, kao i izgradnju centralnih deponija od kojih će jedna biti u Kruševcu.

  Ministar je objasnio da je u Kruševcu izgrađeno centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i 60 kilometara kanalizacione i kolektorske mreže u vrednosti nešto većoj od 26 miliona evra.

  Postrojenje u Kruševcu pored najsavremenije tehnologije za preradu otpadnih voda, ima i liniju za solarno sušenje mulja koja umesto konvencionalnih oblika energije koristi obnovljivu solarnu energiju, dodaje se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE