Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Drugi najveći lanac bioskopa na svetu podneo ZAHTEV za BANKROT

  Britanska kompanija „Cineworld Group“, jedna od najvećih u industriji zabave i drugi najveći svetski lanac bioskopa na svetu, podnela je zahtev za bankrot.

  Kako prenosi Gardijan, „Cineworld“ je, za sada, podneo zahtev za zaštitu od bankrota samo u SAD, a namera je restrukturiranje, nakon što se britanski gigant suočio sa malim brojem gledalaca.

  Grupa ima 751 bioskop, uključujući više od 500 u Sjedinjenim Državama, više od 100 u Britaniji i Irskoj, i druge objekte širom Evrope i Izraela. Poseduje lanac „Picturehouse“ u Britaniji i „Regal“ bioskope u SAD.

  Zašto je došlo do toga da ovaj lanac bioskopa bankrotira?

  Prethodno su mediji preneli da vlasnik „Regal Cinemas“-a ima tešku situaciju, da su mu akcije pale čak 80 odsto negde sredinom avgusta.

  „Cineworld Group“ se, naime, tada posavetovao sa advokatima o procesu bankrota u Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, jer im je „prijem ispod očekivanja“.

  Bioskop, bankrot

  Bioskop, bankrot (Unsplash)

  U saopštenju su naveli da podnose zahtev za zaštitu od stečaja iz Poglavlja 11, te da je proces restrukturiranja pod nadzorom suda koji kompanijama daje vremena da pregovaraju sa poveriocima kako bi postigli nagodbu o smanjenju dugova.

  „Cineworld“ je rekao da će „pokušati da implementira transakciju razduživanja koja će značajno smanjiti dug grupe, ojačati njen bilans stanja i obezbediti finansijsku snagu i fleksibilnost za ubrzanje i kapitalizaciju strategije kompanije u bioskopskoj industriji“, prenose mediji.

   

  Izvor: Gardijan

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE