Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  plata

  Prijava za „Moju prvu platu“ počela: 30.000 RSD primaće mladi sa fakultetom

  Danas počinje druga faza programa Moja prva plata, u kojoj se nezaposleni prijavljuju za radna mesta koja su u prvoj fazi programa prijavili poslodavci.

  Prijavljivanje traje do kraja meseca, a sve informacije o prijavljivanju i oglasenim radnim poziicijama za angažovanje nezaposlenih mlađih od 30 godina, oni mogu naći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i sajtu Moja prva plata.

  Nezaposleni mogu da se prijavljuju kod više poslodavaca i na više radnih mesta kod istog poslodavca.

  Do 22. septembra, kada je istekao rok za prijavljivanje firmi, prijavilo se njih 10.313 poslodavaca kojima je potrebno ukupno 26.905 mladih praktikanata za 18.006 različitih radnih pozicija.

  moja prva plata

  Dinar, koverta (BIZLife)

  Moja prva plata: Danas počela druga faza selekcije

  Podsetimo, za ovu godinu je planirano da se u program „Moja prva plata“ uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva.

  Ideja je da se program sprovodi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, da traje devet meseci, i da se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

  Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

  Ovo je druga faza selekcije, a treća faza se odnosi na izbor kandidata od strane poslodavaca.

  Šta se dešava u narednim fazama?

  Poslodavci će imati mogućnost da obave proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja, a povezivanje (konačan izbor) kandidata će poslodavci iz privatnog sektora obaviti u periodu od 1. do 15. novembra, a poslodavci iz javnog sektora u periodu od 16. do 30. novembra.

  U roku od 15 dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

  Četvrta faza realizacije programa podrazumevaće potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, i početak sprovođenja programa u roku od 15 dana od dana formiranja liste oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZlife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE