Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva mobilna punionica na Zapadnom Balkanu

  Prva MOBILNA PUNIONICA VINA na Zapadnom Balkanu

  Mobilna punionica vina omogućava da se vino flašira na samom posedu i tako zadrži svoj visok kvalitet

  Vinarija Tikveš uvela je još jednu tehnološku inovaciju u vinsku industriju – mobilno punjenje vina. Upotreba ove tehnologije, koja se prvi put primenjuje na području Zapadnog Balkana, od velikog je značaja za dalje unapređenje kvaliteta vina proizvedenih u vinarijama koje se nalaze u okviru poseda gde se uzgaja grožđe, poznatijim kao butik vinarije.

  Dolazak prve mobilne punionice vina u Makedoniju rezultat je dugogodišnje saradnje Tikveša sa italijanskim i svetski poznatim proizvođačem opreme za punjenje vina GAI.

  Prva vina koja se pune uz pomoć ove savremene mobilne opreme su proizvedena na posedu Domaine Lepovo. Tu se nalazi i istoimena butik vinarija. U njoj se proizvode vina koja su deo brend – platforme Tikveš Châteaux & Domaines.

  Mobilna punionica vina – prednosti upotrebe

  Glavna prednost upotrebe mobilne tehnologije punjenja i opreme je  mogućnost da se vino flašira tamo gde se proizvodi, odnosno na samom posedu.

  Prva faza mobilnog punjenja vina

  Prva faza mobilnog punjenja vina

  Na ovaj način vino zadržava svoj visok kvalitet, jer se izbegava transportovanje do udaljenih punionica.

  Punjenje je izuzetno važan deo procesa proizvodnje vina. Punjenjem na istoj lokaciji gde se proizvodi, korišćenjem kvalitetnih i sofisticiranih mobilnih linija, koje zadovoljavaju najviše standarde, održava se intenzitet aroma u vinu i produžava životni vek, odnosno vreme odležavanja u boci. Tako vino uspeva da dugo zadrži svežinu i autentične karakteristike podneblja u kome se proizvodi, objašnjavaju enolozi Tikveša.

  Još jedna u nizu tehnološka inovacija koju je Tikveš uveo

  Na ovaj način Tikveš doprinosi daljem unapređenju celokupnog procesa proizvodnje visokokvalitetnih vina. Sve u skladu sa svetskim standardima i zahtevima potrošača širom sveta.

  Poslednja faza mobilnog punjenja vina

  Poslednja faza mobilnog punjenja vina

  Izvor: BIZLife

  Foto: Tikveš - privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE