Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mladi, štednja

  Istraživanje: Mladi u Srbiji jedva sastavljaju KRAJ sa krajem i žive sa roditeljima

  Beogradski centar za ljudska prava saopštio je da su, prema istraživanju, mladi u Srbiji najviše izloženi siromaštvu.

  „Čak 75 odsto mlađih ispod 35 godina ima teškoće u sastavljanju kraja sa krajem. To rezultira time da većina njih živi sa roditeljima. Prosečne zarade mladih starosti 15-29 godina za 16 odsto su manje od opšteg proseka. Većina radno angažovanih mladih nema mogućnost za dostojanstven rad“, navela je ta nevladina organizacija u godišnjem izveštaju „Ljudska prava mladih u Republici Srbiji u 2021. godini“.

  Prema njihovim rečima, zabrinjava i otvoren prostor za radnu eksploataciju mladih i neusklađenost pravnog okvira za volontiranje sa međunarodnim standardima.

  Mladi u Srbiji

  Mladi u Srbiji, posao (Pixabay)

  Mladi u Srbiji koji volontiraju nisu registrovani

  „Nigde ne postoje ni sveobuhvatni podaci o volonterima i volonterkama u Srbiji. Utisak je da se volontiranje i dalje ne shvata kao društvena vrednost i oblik građanskog učešća, već kao neplaćeni rad. Ne postoji okvir koji bi omogućio da se volontersko iskustvo adekvatno prizna i vrednuje, što dodatno destimuliše mlade“, kazao je jedan od autora tog izveštaja Goran Sandić.

  Učestvovanje mladih u aktivnostima u vezi sa zaštitom životne sredine ostalo je na niskom nivou. Podaci pokazuju da je procenat mladih koji smatra da je dobro informisan o problemima koji se tiču životne sredine oko 10 odsto.

  Darija Kisić obećala podršku mladima u POKRETANJU BIZNISA

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE