Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Stelantis sa državom briše patos“: Radnici u četvrtak BLOKIRAJU Fijat

  Radnici Fijatove fabrike automobila u Kragujevcu blokiraće u četvrtak od 7 časova fabrički ulaz kod „Šest topola“ jer se pregovori predstavnika Vlade sa rukovodstvom kompanijom ne pomeraju sa „mrtve tačke“, rekao je Beti Zoran Miljković iz Samostalnog sindikata fabrike Fijat plastik.

  Svi sindikati i predstavnici radnika su Vladi prosledili zajedničke zahteve o rešavanju statusa fabrike Fijat krajsler automobili (FCA), pošto je Fijat iskazao tehnološki višak zaposlenih.

  Prema rečima Miljkovića, premijerka Ana Brnabić i ministarka rada Darija Kisić održale su tim povodom sastanak sa predstavnicima Stelantisa, u čijem sastavu posluje italijanski Fijat, ali, kako je informisan, nema pomaka u pregovorima o radničkim zahtevima.

  Miljković je rekao da se posle tog sastanka čuo sa ministarkom rada koja mu je to potvrdila. On je rekao da mu je ministarka rekla da će se lično založiti da 1.000 radnika ode u inostranstvo da radi, ali da im niko ne garantuje da će posle dve godine i dalje biti radnici fabrike u Kragujevcu.

  „Taj sastanak je pokazao da Stelantis sa predstavnicima naše države briše patos“, rekao je Miljković.

  Situacija naelektrisana

  Predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija Saša Đorđević je rekao da i on iz Vlade ima, na žalost, iste informacije da nema pomaka u pregovorima, ali da će razgovori biti nastavljeni u četvrtak.

  On kaže da kompanija posle razgovora sindikalaca i radnika sa premijerkom nije pokazala ni jedan znak dobre volje, te je, suprotno dogovoru u Vladi, nastavila da poziva radnika na izjašnjavanje o socijalnom programu.

  Prema rečima Đorđevića, radnici su samo obavešteni da je rok za izjašnjavanje pomeren sa 10. juna na 20. jun.

  „Situacija je naelektrisana, ljudi su očajni, u jednoj beznadežnoj situaciji. Agonija traje već nedelju dana i čini mi se da ovo nije kulminacija nezadovoljstva već početak“, rekao je Đorđević i potvrdio da će sutra radnici dablokiraju glavni ulaz u Fijatovu fabriku.

   

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE