Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV: Da li ste spremi za kontroverznog  papu?

  Serija „Mladi papa“ pobrala je sve pohvale i odlikuje se impresivnom kinematografijom i potpuno nestandardnom radnjom. Prati život zgodnog, tajanstvenog i kontradiktornog  Pape Pija XIII, prvog američkog pape, kog briljantno igra Džad Lo. Njegovu virtuoznu glumu dopunjava zapažena uloga Dajane Kiton kao Sestre Meri, koja glumi američku opaticu iz Vatikana.

  Oskarom nagrađeni reditelj Paolo Sorentino donosi nam seriju „Mladi papa“, koja govori o svim dimenzijama vere i ljudske prirode. Papino pravo ime je Leni Belardo i on je jedan običan sveštenik, ali tajanstven i veoma konzervativnog shvatanja. Njegova harizma osvaja pažnju gledalaca. Bezobziran i ironičan, sumnjičav i hrabar. Međutim, sa druge strane je pun saosećenja za slabe i siromašne.

  Kroz Vatikan se kreće lako, očas posla istesteriše na samozadovoljne kardinale i hvata ljude u mrežu spletki i intriga. Poigrava se apsolutno sa svima, a naročito mu je uživanje da ponižava kardinala državnog sekretara.

  Papa je mladi Amerikanac koji pije koka-kolu za doručak, igra tenis, puši i voli pop kulturu. Malo spava, jako malo jede i vrlo retko uživa u ovozemaljskim plodovima. Potpuno je ravnodušan prema svojim kardinalima i zahteva bezuslovnu ljubav prema Bogu.

  On je moderan crkveni velikodostojnik koji je spreman da zavlada Vatikanom. Pod vođstvom državnog sekretara Vatikana, crkvene vlasti biraju Lenija Belarda sa ciljem da ga iskoriste kao marionetu i premoste jaz između liberala i crkvenih konzervativaca. On bira Pije XIII za svoje novo ime.

  Ispostavlja se da je broj XIII baksuzan za kardinale, jer mladi papa grubo odbacuje njihove ideje i očekivanja.

  Leni Belardo luta u pokušaju da pobegne od samoće i pronađe Boga. Sorentino majstorski prikazuje ljudsku prirodu kroz neprimerene snove i tako preispituje veru i doživljaj stvarnosti Pija XIII. Kao što je sam režiser izjavio, Mladi papa je „priča o usamljenosti, koja je ključna tačka ljudskog postojanja. Usamljenost kao središte ljudskog iskustva.“

  Zavirite u svet Vatikana i uživajte u ovoj hit-seriji na kanalu FILMBOX PREMIUM već od 28. aprila u 21 čas.  Na ovim kanalima ćete pronaći i brojne druge zanimljive sadržaje. Već više od 25 godina, SPI International/ FilmBox ima najveću ponudu filmova i TV serija na međunarodnom tržištu. Ova globalna medijska kompanija nudi preko 35 TV kanala na šest kontinenata.

  Za više informacija, posetite: http://bg.filmbox.pl i http://www.filmboxlive.com/bg

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE