Mladi bankari o nehumanim uslovima u Goldman Saksu: "Zlostavljanje od 100 sati nedeljno"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mladi bankari o nehumanim uslovima u Goldman Saksu: “Zlostavljanje od 100 sati nedeljno”

  Nedostatak sna, više od 100 časova rada nedeljno, tretman od strane starijih bankara, mentalni i fizički stres, neke su od zamerki mladih bankara na uslove rada u velikoj američkoj investicionoj banci Goldman Saks.

  Društvenim mrežama kruže rezultati internog istraživanja u američkoj investicionoj banci, koje je sprovedeno među mladim analitičarima kompanije.

  Mladi bankari, koji posao obavljaju manje od godinu dana, tvrde da se suočavaju sa “nehumanim” uslovima rada, prenosi Gardijan.

  Žale se na radne nedelje od 100 časova i “zlostavljanje” od strane kolega, što je, kažu, ozbiljno uticalo na njihovo mentalno zdravlje.

  U istraživanju su rekli da su u proseku radili 95 sati nedeljno, sredinom februara i 105, i mole da im se radno vreme smanji na 80 časova u nedelji.

  Istakli su da spavaju samo pet sati noću, nakon što oko tri sata ujutro odu u krevet.

  Kao u seriji “Industrija”

  Prezentacija istraživanja na 11 stranica sadrži i citate u kojima mladi bankari opisuju kancelarijsko okruženje koje podseća na scene iz nedavne serije HBO “Industrija”, koja prikazuje živote osoblja u londonskoj filijali američke banke.

  “U jednom trenutku nisam jeo, tuširao se ili se bavio bilo čim drugim osim što sam radio od jutra do iza ponoći”, naveo je jedan analitičar.

  “Nedostatak sna, tretman od strane starijih bankara, mentalni i fizički stres… Prošao sam hraniteljstvo i ovo je sigurno gore”, rekao je drugi anonimni saradnik u istraživanju.

  Gardijan navodi da se iz sadržaja istraživanja vidi da se najmanje jedan sektor Goldman Saksa i dalje bori sa previše časova rada i stresom na poslu, što je postalo jasno kada se 2015. godine ubio 22-godišnji analitičar.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE