Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Samo za NAJBOGATIJE: Prva banka nudi investiranje u BITKOIN FONDOVE

  Morgan Stenli je prva velika američka banka koja je svojim klijentima ponudila pristup bitkoin fondovima.

  Investiciona banka, gigant koji upravlja sa četiri biliona dolara aktive klijenata, rekla je svojim finansijskim savetnicima da pokreće pristup tri fonda koji omogućavaju posedovanje bitkoina, prenose ljudi upoznati sa situacijom.

  Na ovakav potez Morgan Stenli se odlučio na zahtev klijenata koji su želeli da imaju pristup ovoj kriptovaluti, otkrili su izvori koji su zahtevali anonimnost jer su izneli detalje internog dokumenta banke.

  Vrtoglav rast vrednosti bitkoina prošle i ove godine izvršio je pritisak na firme sa Volstrita da razmotre poslovanje i sa tom vrstom aktive.

  Ali, bar za sada, banka dozvoljava samo svojim bogatijim klijentima pristup toj nestabilnoj aktivi, jer smatra da je to odgovarajuće samo za ljude sa „visokom tolerancijom na rizik“ čije kompanije imaju najmanje dva miliona dolara vrednu aktivu.

  Ograničenja

  Investicione firme moraju imati najmanje pet miliona dolara u banci da bi se kvalifikovale za ova nova ulaganja. U oba slučaja računi moraju biti stari najmanje šest meseci.

  Čak i za one akreditovane američke investitore sa brokerskim računima i dovoljno imovine da se kvalifikuju za ova ulaganja, Morgan Stenli ograničava investicije u bitkoin na najviše 2,5% njihove ukupne neto vrednosti.

  Klijenti mogu da investiraju u bitkoin već od sledećeg meseca, nakon što finansijski savetnici banke završe obuke vezane za novu ponudu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Marko

   Kriptovalute su definitivno sve biza buducnost. Bitcoinkupovinaprodaja je sve popularnija i kod nas.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE