Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MK Grupa obezbedila let do SAD za Lanu Jovanović

  U moru negativnih vesti, cela Srbija se već mesecima okuplja oko jedne teme: pomoći deci oboleloj od retkih bolesti da prime neke od najskupljih lekova na svetu, što će im produžiti živote.

  Srećom, i jedna dobra vest je osvanula na svim vestima, a to je da je sakupljen celokupan iznos za malu Lanu Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1.

  Za lek Zolgensma i prateću terapiju prikupljeno je 2,4 miliona dolara, a s obzirom na to da se ovaj lek može primiti samo u Americi, Lana je dotle mogla da stigne samo privatnim letom, usled svog osetljivog zdravstvenog stanja i epidemije koronavirusa.

  Zahvaljujući Miodragu Kostiću, predsedniku i Aleksandru Kostiću, potpredsedniku MK Group, porodica Jovanović uspela je da otpiše i ovu brigu.

  Naime, let privatnim avionom u ovim uslovima košta nekoliko stotina hiljada evra, ali su predstavnici kompanije MK Group odlučili da plate pun iznos, i na taj način omogućili hrabroj devojčici da što pre dobije preko potreban lek.

  „Zaista smo zahvalni Miodragu i Aleksandru Kostiću iz kompanije MK Group, koji su organizovali i finansirali specijalan let za našu Lanu. To je bio jedini način da Lana stigne brzo i bezbedno u San Dijego da započne lečenje. Još jednom od srca hvala svima koji su nam pomogli u ovoj borbi za Lanino zdravlje i život!“, rekla je Aleksandra Jovanović, Lanina mama.

  Mala Lana je prošla dug let koji vredi svaku paru, a koji je, nadamo se, vodi ka srećnom i zdravom odrastanju.

  Miodrag Kostić, predsednik i Aleksandar Kostić, potpredsednik kompanije MK Group, pokazali su na još jednom primeru koliko je važno biti human u svakom trenutku i pokazati empatiju kad je to najpotrebnije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MK Grupa

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE