"Misterija" niške fabrike: Traže radnike, a u januaru podelili 233 otkaza

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Misterija” niške fabrike: Traže radnike, a u januaru podelili 233 otkaza

  Nakon kontrole inspektora rada utvrđeno je, kako kažu u Ministarstvu rada, da su u januaru 233 radnika u niškoj fabrici Šinvon ostala bez posla.

  Većini nije produžen ugovor na određeno, a neki su u sporazumno prekinuli radni odnos, ali kako kažu, sve je urađeno u skladu sa zakonom.

  Informacija o masovnom otpuštanju radnika iz Šinvona je tačna, a to je sada potvrdila i Inspekcija rada.

  U januaru 2021. godine radni odnos je prekinut sa 233 lica, od kojih je kod 205 zaposlenih osnov prestanka radnog odnosa – istek roka na koji je ugovor o radu na određeno vreme bio zaključen.

  Sa 28 zaposlenih je potpisan sporazum o prestanku radnog odnosa, a sve u skladu sa odredbama Zakona o radu, kažu u Ministarstvu.

  Sve je tvrde urađeno po zakonu, a radnici su putem SMS obaveštavani da se jave u Kadrovsku službu gde su im rešenja uručivana lično.

  Nakon kontrole inspektori su, kažu u Ministarstvu, zaključili da nije bilo nepravilnosti prilikom prestanka radnog odnosa za 233 zaposlena.

  Ipak, ostaje nejasno zašto se ljudi otpuštaju u tom broju, jer iz fabrike još ne odgovaraju na pitanja novinara. Posebno ta informacija zbunjuje ako se zna da Šinvon aktivno traži radnike i to čak na bilbordima koji su okačeni na najprometnijim gradskim raskrsnicama.

  Na dan 3. februar 2021. godine u ovoj fabrici u Nišu bila su zaposlena 742 radnika, od kojih je 341 na neodređeno i 401 na određeno vreme.

  Podsetimo, prvi je informacije o otpuštanju u javnost izneo odbornik Miodrag Stanković, a nakon toga je i inspekcija rada vanredno kontrolisala fabriku.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE