Mirjana Karanović: Do grla smo se ukopali u svom blatu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mirjana Karanović: Do grla smo se ukopali u svom blatu

  U zemljama bivše Jugoslavije u poslednjih 30 godina ništa se suštinski nije promenilo, izjavila je glumica Mirjana Karanović i dodala da “smo se do grla ukopali u našem blatu“, prenosi Radio slobodna Evropa.

  Karanović je to izjavila na panel-diskusiji o ulozi glumaca sa Balkana u promociji rodne jednakosti i borbi protiv homofobije i nacionalizma, koja se održala u Prištini u sklopu pozorišnog festivala “Kosovo theater showcase”.

  Karanović je, govoreći o budućnosti kosovskog i srpskog društva, ocenila da u “donošenje odluka nisu uključeni najpametniji ljudi“.

  “Onda je to pitanje budućnosti kao neka šarena laža u kojoj vi lažete, pre svega druge, da sada vi to radite za opšte dobro i obećavate neku fenomenalnu budućnost samo ako idete za mnom. Ja to vidim manje-više svuda. Mi smo zarobljeni u lažnim vizijama lažnih proroka, ljudi koji nemaju viziju budućnosti nego, zapravo, podilaze nekakvim površnim vizijama koje ne mogu da budu energija za stvaranje neke realne budućnosti”, ocenila je Karanović.

  Borim se protiv tog osećaja očaja što se tako malo stvari promenilo“, rekla je Karanović i istakla da “više ne veruje u moć pozorišta”.

  “Nekada su pozorišne predstave izazivale eksploziju u društvu i velike polemike u javnosti, a danas postoji trend da se sve svodi na površnost, da se značajne teme prekriju maskirnim krpicama, a jedan veliki objekat da se prekrije mrežom”, ocenila je Karanović.

  Pa ipak, kako je rekla, pozorište nikada neće nestati, jer ono nije samo zabava, nego nešto što obuhvata ljudske potrebe.

  Izvor: RSE

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE