Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo podseća agencije: Novi rok da usklade poslovanje

  Turističke agencije kojima je izdata licenca na osnovu bankarske garancije po odredbama ranijih propisa, imaju obavezu da usklade svoje poslovanje najkasnije do 31. decembra ove godine, a ako to ne učine do tada, biće izbrisane iz Registra turizma po službenoj dužnosti.

  To je predviđeno izmenama Pravilnika o uslovima i načinu rangiranja licence organizatora putovanja u različite kategorije, načinu promene kategorije licence, sadržini zahteva za izdavanje i obnavljanje licence, kao i o uslovima i načinu izdavanja svečane forme licence objavljenom u poslednjem „Službenom glasniku“ 23. jula.

  Turističke agencije organizatori putovanja koje imaju važeću licencu, ali koje do dana stupanja na snagu ovog pravilnika nisu obezbedile propisanu garanciju putovanja, imaju obavezu da usklade svoje poslovanje sa odredbama pravilnika koji propisuje uslove i način rangiranja licence najkasnije do 31. decembra 2021. godine ( u delu propisanih uslova za primaoca bankarske garancije).

  U suprotnom, Registrator će ih brisati iz Registra turizma po službenoj dužnosti.

  Imajući u vidu aktuelne okolnosti koje su nepovoljno uticale na celokupno turističko tržište, izmenom pravilnika, organizatorima putovanja će se omogućiti taj rok da usklade svoje poslovanje sa odredbama pravilnika, što će uticati na normalizaciju poslovanja organizatora putovanja, a time doprineti ublažavanju negativnih posledica izazvanih pandemijom, kao i bržem oporavku sektora koji je pretrpeo velike gubitke, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE