Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka poručuje: Imaće ko da nas leči

  Ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da veruje u mlade i da ćemo imati ko da nas leči u budućnosti. Ipak, određene specijalnosti su deficitarne, rekla je ministarka povodom dodele ugovora o radu za stotinu najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji.

  “Mislim da ovakav način zapošljavanja treba nastaviti. Naravno, ne smemo zaboraviti i decu koja su radila u kovidu. Ministarstvo zdravlja ima puno prijava. Nije laka situacija, ali nadamo se da ćemo u narednom periodu moći da sve to završimo onako kako treba“, rekla je ministarka.

  Apelovala je na studente da se opredele za primarnu zdravstvenu zaštitu, jer će ona za deset godina izgledati potpuno drugačije nego sada.

  Ipak, određene specijalizacije ostaju deficitarne, poput radiologa i anesteziologa.

  „Ja koliko znam, svi oni koji su upisali volonterske specijalizacije na proleće ove godine, iz anestezije, mislim da su se svi zaposlili. Manjak je čak i u Kliničkom centru, i radiologa, i anesteziologa, i to po kadrovskom planu sadašnjem. A vi vidite da sve intervencije koje se rade, cilj je da to sve bude bezbolno. Tako da će tih ljudi trebati sve više i više“, ukazala je Grujičićeva.

  Ministarka zdravlja je rekla i da nas očekuje smena generacija lekara.

  „Znamo koliko godina imaju oni koji su ovom trenutku zaposleni u zdravstvu, da mnogi idu u penziju, ali imaćemo ko da nas leči, ja sam uvek verovala u mlade“, rekla je ministarka Grujičić.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE