Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka došla da popravi i ode: „U Srbijagasu je moglo bolje!“

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će prioritet u novom resoru biti brža realizacija investicija i efikasnija javna preduzeća, dodavši da nije naročito ponosna na ono što je zatekla u Ministarstvu, ali da je ona tu da popravi, uredi i ode, baš kao u resoru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Ona je u intervjuu za Blic rekla da će težište Ministarstva biti na ubrzanoj realizaciji započetih investicija na mnogo transparentniji način, da moraju da se znaju sve stvari unutar projekta, da postoji odgovornost za one koji kasne, prenelo je Ministarstvo.

  „Pored investicija, važno je i povećanje efikasnosti preduzeća u sektoru, sa svim što to nosi, i tu očekujem veliki rad direktora i sindikata, i to zajedno. Takođe, mnogo više nego do sada biće težište na zaštiti životne sredine“, rekla je ona i dodala da je važno i potpuno stavljanje rampe za sve mešetare kojih u tom sektoru ima veoma mnogo.

  Govoreći o direktorima preduzeća iz resora, ona je rekla da joj se „čini da neki ne shvataju koliko su odgovorne i važne funkcije na kojima se nalaze da bi radili za građane ove zemlje“ i da će „morati da se menja način rada u nekim preduzećima“.

  „Mene ni pre šest godina, kao ni sada, nije zanimalo kako se zove direktor Srbijagasa, dokle god ovo preduzeće posluje kako treba. Međutim, i tada i sada vrlo odgovorno tvrdim da je Srbijagas mogao mnogo bolje i da promene, koje su neminovne, zavise od direktora“, navela je Zorana Mihajlović.

  „Zovite obezbeđenje, izbacite čoveka“: Kako je ministarka udaljila direktora Srbijagasa (VIDEO)

  Prema njenim rečima, energetika je mnogo više od toga da li je direktor kadar SPS ili neke druge stranke, ona je važna za brži privredni rast, za kvalitetniji život građana.

  „Ne može da se dozvoli da ljudi u Srbiji čekaju na priključak za električnu energiju više od 120 dana, da zbog nedovoljnog kvaliteta struje u nekim delovima zemlje ljudima stradaju kućni aparati. Mnogo novca država opredeljuje za ovaj sektor. Taj novac će neko sad da kontroliše, i dodatno, moraće da se objasni zašto već danas stvari nisu bolje“, rekla je Mihajlović.

  Navodeći da Srbija prvi put ima 50 odsto žena u Vladi i da će sve oči će biti uprte u njih i njihov rad, ona je izrazila nadu da će u novoj vladi Srbija konačno dobiti i zakon o rodnoj ravnopravnosti za koji nije bilo saglasja unutar prethodne Vlade i jednog ministarstva.

  Upitana da li misli da bi SNS trebalo na izbore 2022. godine da izađe samostalno ili zajedno sa drugim strankama, Mihajlović je rekla da „politički gledano, svako traži da ima što veću podršku“ i da, s druge strane, ima mnogo malih stranaka koje ne mogu da dobiju ni izbore za mesne zajednice, a naslonjeni su na SNS i tako se preko sigurnih leđa ostvaruju.

  „Ja sam za čiste račune sa partnerima. Za početak, ne volim da crvenim za neke koji nisu iz SNS, a prave greške. Kao drugo, potrebni su nam najbolji i najkvalitetniji, a ne oni koji su samo u političkoj stranci da bi bili negde. Uvek sam za saradnju između SNS i stranaka manjina, i za njih treba da stvaramo uslove, a svi drugi nek uđu u utakmicu“, rekla je Zorana Mihajlović.

  Koridore NE ZANIMA uzrok PROPADANJA ASFALTA na deonici kroz Grdelicu

   

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE