Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bogataš postao BESKUĆNIK da dokaže kako može početi od nule (VIDEO)

  Majk Blek se namerno odrekao svoje uspešne kompanije, miliona i postao beskućnik zarad eksperimenta kako bi dokazao da je sposoban da počne od nule i zaradi milion dolara za 12 meseci.

  Pre četiri godine usred pandemije kovid-19, Blek je ostavio svoj milionski posao i napustio sve benefite koje je imao u životu i započeo život kao beskućnik.

  „Počistio“ je račun, oprostio se od porodice i krenuo u pokušaj da dokaže da bi mogao da se vrati za 12 meseci sa milionom u ruci.

  Izazov „Povratak od milion dolara“ napravljen je u želji da inspiriše druge i dokaže da je moguće uspeti iako nemaš ništa.

  U jednom video snimku objasnio je kako su njegovi prvi koraci bili besplatno pronalaženje mesta za spavanje, u zamenu za posao. „Spreman sam da spavam na podu, kauču, nije važno“, rekao je.

  Na kraju, Blek je stupio u kontakt sa strancem na sajtu Craigslist koji mu je dozvolio da besplatno spava u kombiju. Ovo je omogućilo Bleku da počne da radi na svom povratku, a njegov prvi potez bio je fokusiran na prodaju nameštaja Craigslist za profit.

  Sa strane je takođe počeo da radi čudne poslove poput telemarketinga i dostave.

  „Jedna od najboljih stvari za prodaju su stolovi. Počeo sam da uzimam oglase na Craigslistu u besplatnom odeljku, stavljam ih na Facebook Marketplace i prodajem za profit. Predstavio sam se kao posrednik, vodeći svu logistiku između kupca i prodavca“, rekao je on.

  Drugog dana, Blek je zaradio 250 dolara i uštedeo svaki peni. Jeo je samo pasulj i obične špagete.

  Naredna faza Blekovog plana bila je da shvati koji posao želi da pokrene. Prva ideja je bila pokretanje posla u oblasti čišćenja poslovnih prostora, kasnije je odlučio da pokrene brend kafe koji je donirao prihode za spasavanje životinja.

  Niz neuspeha ga naterao da odustane

  Ali, nažalost, Blek je pretrpeo niz ozbiljnih neuspeha u svom eksperimentu, od kojih se prvi dogodio kada je njegovom ocu dijagnostikovan rak u četvrtoj fazi.

  Uprkos pokušajima da se izbori i nastavi, Blek je tada i sam počeo da pati od zdravstvenih problema – uključujući dve autoimune bolesti i tumor na kuku. Ali pošto su ostala dva meseca do kraja eksperimenta, Blek je na kraju doneo odluku da okonča projekat.

  Rekao je da je imao „najgorih šest meseci u svom životu“ i da je morao da stavi sebe na prvo mesto i da se fokusira na ono što je važno.

  Međutim, zaradio je 65 hiljada dolara, što je i dalje impresivan podvig.

  „Zvanično sam odlučio da završim projekat ranije. Moje zdravlje je narušeno do te mere da moram da počnem da brinem o tome. Mnogo od onoga što je za mene izašlo na videlo je ono što je zaista važno, zdravlje i zahvalnost“, rekao je Blek.

  Izvor: Capital, Blic zena

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE