Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I danas protesti i blokade: Evo kada i gde

  Organizacija „Ekološki ustanak“ najavila je da će nastaviti blokade na saobraćajnicama širom Srbije.

  Ekološki pokret, zajedno sa više od 40 inicijativa, pokreta i aktivista, doneo je odluku da pozove sve građane da izađu na proteste i blokade koji će biti organizovani širom Srbije od 14 časova.

  Za sada će, kako navode, u blokadi učestvovati: Beograd, Niš, Novi Sad, Užice, Požarevac, Topola, Kragujevac, Smederevo, Šabac, Zemun, Pančevo, Lazarevac, Aranđelovac, Čačak, Šid, Prokuplje, Boljevac, Priboj, Nova Varoš, Subotica, Gornji Milanovac, Kladovo, Kragujevac, Bačka Palanka, Valjevo, Sombor, Veliko Gradište, Vlasotince, Vršac, Požarevac, Stara Pazova…

  Kako se navodi, krajni cilj je proterivanje Rio Tinta iz Srbije.

  Organizacija je objavila na društvenoj mreži Fejsbuk da će se kod Sava centra u 13 časova okupljenim građanima obratiti Dragan Milovanović Crni koji je dospeo u žižu javnosti kada je pre dve nedelje zaustavio pomahnitalog bageristu, kojeg je poslao režim Aleksandra Vučića da uleti u masu okupljenih demonstrnata.

  Milovanovića je policija ekspresno privela i pokrenula postupak protiv njega, nakon što je uspeo da pretuče bageristu, tvrdeći da je to bilo jedino sredstvo da se spreči veća nesreća. Ubrzo je Milovanović ostao bez posla.

  Ćuta: Sat vremena blokade pa pravac Loznica

  Aleksandar Jovanović Ćuta iz „Ekološkog ustanka“ je najavio novu blokadu autoputa E75 u Beogradu od 14 do 15 sati.

  Jovanović je pozvao i organizacije koje su najavile da će slaviti zbog usvajanja zahteva oko zakona o eksproprijaciji i referendumu, da odustanu od slavlja i pridruže se građanima u blokadi.

  On je dodao da će blokada ovog puta trajati sat vremena – od 14 do 15 sati, budući da će biti veoma hladno vreme.

  „Hladno je vreme, štedećemo energiju ljudi. A nakon blokade – svi za Lozicu, fokus je sednica gradske skupštine koja odbija da raspravlja o brisanju projekta Jadar iz prostornog plana, prošli put su se zaklučali. Do 15. decembra su u obavezi da zakažu sednicu. Dakle, nakon blokada, svi pravac za Loznicu, a o daljim načinima borbe ćemo vas dalje obaveštavati. Dakle, prvo blokada sutra, a onda svi pravac Loznica“, rekao je on.

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE