Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mihajlović: Nemamo milijarde za bacanje, neko mora biti odgovoran

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da ne može da niko ne bude odgovoran zbog toga što će građani Srbije platiti još milijardu dinara za put koji je već izgrađen.

  Zbog toga je, kako je rekla, Ministarstvo kojim rukovodi podnelo krivičnu prijavu protiv 14 lica, među kojima su bivši ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, predstavnici izvođača i nadzora.

  “U prethodne tri godine mnogo smo uradili i nemam nameru da stojim iza bilo čijeg nerada, neodgovornosti ili javašluka, a na tužilaštvu je da kaže da li postoji osnova da se krivična prijava pretvori u optužnicu“, rekla je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.
  [preporucene_vesti ids=“278723″]

  Ona je naglasila da se u izveštajima stručnih institucija jasno kaže da od 12,5 kilometara deonice Ub-Lajkovac, najmanje 4,5 kilometara mora da se radi ponovo, jer su analize pokazale da se cement raspao, da je ugrađivana glina i da je na nekim mestima potrebno da se zameni sloj od dubine od tri do četiri metra, pa čak i 11 metara na nekim kosinama.

  „Ova Vlada nema milijardu dinara za bacanje. Mi smo ovaj put već platili 70 miliona evra. Pored toga što moramo ponovo da obezbeđujemo novac za već izgrađeno, drugi problem je što će se radovi na ovoj deonici izvoditi cele sledeće godine“, rekla je Mihajlović.

  Ona je istakla da u ovom slučaju nema politike, već da je krivična prijava isključivo posledica obaveze da se utvrdi čija je odgovornost za štetu koja će biti naneta državi i da se o svim sumnjama obavesti tužilaštvo.

  Mihajlović je dodala da 1,07 milijardi, koliko su do sada procenjeni dodatni radovi, verovatno nije konačan iznos pričinjene štete.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE