Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nestle povukao Cipiripi kremove zbog komadića gume

  Kompanija Nestle Adriatic povukla je sa domaćeg tržišta Cipiripi kremove svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine, posle prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu.

  Kompanija je saopštila da je posle prigovora iz predostrožnosti dobrovoljno povukla sa domaćeg tržišta postojeće serije i formate Cipiripi kremova Duo, Nugat i Čoko-Vanila.

  Navodeći da se primedbe ne odnose na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate, kompanija je saopštila da je posle detaljne analize utvrđeno da je guma u proizvod dospela iz proizvodne linije.

  „Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta“, navodi se u saopštenju.

  Kompanija je navela i da je preduzela sve neophodne mere kako bi sprečila da se takva situacija desi u budućnosti kao i da je o tim merama odmah obavestila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE