Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Microsoft

  Microsoft zapošljava 40 ljudi u Razvojnom centru u Srbiji

  Microsoft razvojni centar u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) zaposliće 40 radnika u oblasti softverskog inženjeringa, saopštila je danas ta kompanija.

  „Razvojni centar u Beogradu nastavlja da raste, nakon što je u poslednjih godinu dana doživeo ekspanziju sa više od 100 novih zaposlenih iz Srbije, regiona, ali i ostatka sveta, čime opravdava titulu najpoželjnijeg IT poslodavca u zemlji“, navodi se u saopštenju.Dodaje se da je Microsoft centar u Beogradu „mesto gde nastaju proizvodi i inovacije koje se primenjuju na globalnom nivou“.

  Timovi Microsoft razvojnog centra u Beogradu stvaraju, kako je navedeno, neke od najnaprednijih i najrasprostranjenijih digitalnih servisa.

  U Razvojnom centru su rekli „da je jedan od najboljih načina za razvijanje kvalitetnih ideja da se u timove uključe ljude različitih profila, obrazovanja, kulture, različitih perspektiva i načina razmišljanja“.

  U skladu sa tim, Razvojni centar u Srbiji sedam godina kroz inicijative Girls in ICT i Women know IT bavi ohrabrivanjem devojaka da započnu svoju karijeru u IT industriji.

  Benefiti koje daje ta kompanija kako se navodi, su osim najboljih zdravstvenih osiguranja, porodiljskog odsustva za majke i očeve, kao i različitih društveno-korisnih aktivnosti i flesksibilan rad, te prilično veliki broj dana mogućeg odsustva, kao i resursi za dalje učenje i usavršavanje.

  Microsoft razvojni centar u Srbiji je osnovan 2005. godine i zapošljava 500 ljudi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE