M&I Systems Group formira Centar za razvoj inovativnih Fintech rešenja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  M&I Systems Group formira Centar za razvoj inovativnih Fintech rešenja

  Kao nastavak višegodišnjeg uspešnog poslovanja u Fintech sektoru, kompanija M&I Systems Group najavila je otvaranje Centra za razvoj finansijske tehnologije za 2022. godinu. Centar će zvanično početi sa radom u aprilu, u novom korporativnom sedištu kompanije M&I Systems Group u Novom Sadu.

  Kompanija M&I Systems Group u sektoru finansijske tehnologije posluje više od 10 godina, a programeri ove kompanije zaslužni su za proizvode i usluge koje svoju primenu imaju u značajnom delu tržišta akcija u SAD.

  Širenje portfolija M&I Systems Group

  Kontinuirano prateći trendove na tržištu, M&I Systems Group će u 2022. godini svom portfoliju dodati i ekspertizu u oblasti alata za trgovanje kripto valutama.

  U 2021. godini, M&I Systems Group stekao je još jednog fintech klijenta, Lightspeed Brokerage-a, registrovanog brokera u SAD koji pruža personalizovana rešenja za trgovinu akcijama. M&I pomaže Lightspeed-u u pružajući njihovim klijentima podršku pri upoznavanju sa veb sajtom i tokom korišćenja odabrane platforme.

  M&I Systems Group dugogodišnji je saradnik kompanije Sterling Trading Tech (STT), globalnog dobavljača profesionalnih tehnoloških rešenja za trgovinu akcijama sa sedištem u Čikagu. Sa ciljem unapređenja ove strateške saradnje i partnerstva, kompanija M&I Systems Group postala je akcionar kompanije STT. Ove dve kompanije će zajednički voditi razvojni centar sa gotovo 100 programera.

  “Formiranje STT razvojnog centra u Srbiji bio logičan korak”

  “Formiranje STT razvojnog centra u Srbiji bio je logičan naredni korak veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa kompanijom M&I Systems Group, kao način da talenat, kompetence i profesionalizam naših partnera usmerimo na pomeranje granica u ovom sektoru. Veoma smo ponosni na ono što smo do sada zajedno uradili i duboko verujemo da nas veliki uspesi tek čekaju“, izjavio je ovim povodom Farid Naib, predsednik Izvršnog odbora kompanije Sterling Trading Tech.

  Farid Naib, predsednik Izvršnog odbora kompanije Sterling Trading Tech, Photographed By Alexander Gouletas

  Farid Naib, predsednik Izvršnog odbora kompanije Sterling Trading Tech, Photographed By Alexander Gouletas

  Proširenje saradnje sa kompanijom STT, koja trenutno upravlja sa 10 odsto dnevnog obima američkog kapitala, korak je koji će kompaniju M&I Systems Group staviti u sam vrh četvrte industrijske revolucije. To će proširiti portfolio usluga na globalna kapitalna ulaganja i trgovinu.

  “Veoma smo ponosni što je kompanija STT, kao globalni lider u ovoj oblasti, prepoznala naš potencijal i odlučila da baš u Srbiji otvori svoj razvojni centar. Ovo je veliki korak, kako za našu kompaniju tako i za celu IT industriju u Srbiji. Radom u STT razvojnom centru naši zaposleni biće u prilici da uče od najboljih, ali i da sami trasiraju put novih promena u Fintech sektoru. Težićemo da svojim visoko strukovnim kadrom i znanjem iznesemo ovaj projekat implementacije najsavremenijih tržišnih tehnologija na što bolji način”, izjavio je Vladan Balaban, predsednik kompanije M&I Systems Group.

  Saradnja dve kompanije započeta je još 2012. godine i na samom početku zasnivala se na održavanju veb lokacija i veb aplikacija. U narednim godinama, saradnja je nadograđena širenjem područja poslovanja STT-a. Danas, M&I Systems Group pokriva širok spektar zadataka u sferi razvoja, podrške, administracije i monitoringa proizvoda ove kompanije koji se koriste širom sveta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: M&I Systems Group

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE