Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MHP planira da investira 200 miliona evra u Perutninu Ptuj

  Ukrajinska kompanija MHP planira da u narednih pet godina investira 200 miliona evra u proizvodnju radi unapređenja, izjavio je predsednik Upravnog odbora te kompanije Džon Rič.

  Kako je saopšteno, on je istakao da time planiraju da osiguraju  najviše evropske standarde i obezbedili da potrošači u Sloveniji i širem regionu dobijaju najkvalitetnije proizvode.

  „Investicije će obuhvatiti i unapređenje opreme i uvođenje tehnologije na najvišem industrijskom nivou, kao i renoviranje farmi kako bi se postigli visoki standardi koji se odnose na zaštitu životne sredine, dobrobit životinja i društvenu odgovornost“, dodao je on.

  Rič je rekao i da je ovo jedna od najznačajnijih strateških investicija kompanije MHP, zbog čega su uvereni da će doprineti povećanju prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na kojima već posluju, ali da će istovremeno otvoriti i vrata za nove poslovne prilike.

  Kako ističu, cilj kompanije MHP je da ojača odnos sa svim akterima koji su pomogli izgradnju brenda i kompanije Perutnina Ptuj, uključujući i trenutno rukovodstvo, zaposlene, farmere i dobavljače u regionu.

  MHP je do sada dobio odobrenja od Komisija za zaštitu konkurencije u Austriji, Srbiji i Makedoniji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE