Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MMF ima „ključ“ za koronakrizu: VEĆI POREZ za bogate

  Države bi trebalo da razmotre povećanje poreza bogatima u cilju smanjivanja dugova nakon oporavka od ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa, poručili su iz Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

  Ova međunarodna finansijska institucija je dala još nekoliko prijedloga i revidirala je ekonomske prognoze nakon što je u razvijenim državama svijeta ostvaren oporavak u drugom i trećem kvartalu ove godine.

  Ukazali su da će pad u evrozoni iznositi 8,3 posto, a junska prognoza je iznosila 10,2 posto.

  Objavili su i procene oporavka ekonomija. Iz MMF su naglasili da će restriktivne mere protiv pandemije uticati na oporavak tokom sledeće godine.

  Pozvali su na investiranje kojim se omogućava dugoročan rast i visok povrat novca, a koje podrazumeva i smanjeno korišćenje fosilnih goriva. Podvukli su potrebu za ulaganjem u zdravstvo i obrazovanje.

  Podsjetili su da je vrlo izazovno naći ravnotežu između javne potrošnje i rastućeg duga, te predložili da se nađu novi izvori prihoda kroz poreze.

  “Vlasti će možda morati da razmotre povećanje progresivnog poreza za imućne ljude“, istakli su.

  Napomenuli su i važnost suzbijanja izbegavanja poreza i uvođenja globalnog digitalnog poreza, prenosi američki Politico.

  Izvor: Capital

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE