Mihano Momosa na prvom ikad Metaverse Fashion Week-u

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mihano Momosa na prvom ikad Metaverse Fashion Week-u

  Već duže vreme u modnoj zajednici (i šire) se uveliko priča o primeni novih tehnologija na industriju. Velike modne kuće napravile su velike iskorake u web3 i sve su prisutnije u različitim metaverzumima gde već imaju u ponudi svoje digitalne kolekcije.

  Mi u Mihano Momosa smo se odlučili da i sami zakoračimo u ovaj novi svet koji polako ali sigurno raste i da se temeljnije uputimo u pojmove kao što su metaverzum, digitalna garderoba, NFT, blockchain tehnologija.

  U saradnji sa timom iz beogradske kompanije NFTizer, odlučili smo da napravimo digitalnu repliku naše postojeće haljine iz kolekcije Decennium koja se može koristiti na Decentralandu gde se upravo sada održava prvi Metaverse Fashion Week.

  Kada smo razmišljali o strategiji ulaska u metaverzum, odlučili smo da kombinujemo naše “real life” iskustvo i da se na njemu pojavimo zajedno sa Unom Krlić i da promovišemo street style look. Ono što nam je digitalno stvaralaštvo donelo je zapravo mogućnost da se kreativno izrazimo bez fizičkih ograničenja, pa kako nismo imali izazov stvarne proizvodnje i komplikacija koje ona sa sobom nosi, našem looku dodali smo pripadajuće naočare koje inače nemamo u svojoj ponudi.

  Mihano Momosa, Metaverse Fashion Week

  Mihano Momosa, Metaverse Fashion Week

  Una je pripremila svog avatara i pojavila se na MVFW u Mihano Momosa by NFTizer outfitu. Iskustvo je bilo fantastično. Mnogo velikih modnih kuća se predstavilo na ovoj neobičnoj nedelji mode, Selfridges je otvorio svoju robnu kuću u kojoj se mogu kupiti različiti modni NFTijevi i održan je veliki broj panel diskusija na kojima se moglo čuti nešto više o razvoju novih tehnologija i mogućnostima koje će one nuditi. Posetioci fashion weeka (to jest njihovi avatari) su ostali na visini zadatka – bilo je pravo zadovoljstvo videti svu tu kreativnost izraženu kroz digitalnu garderobu.

  Umetnost na Metaverzumu poprima ove dimenzije

  Bez fizičkih ograničenja, jedino što ograničava stvaralaštvo smo mi sami. Multimedijalne instalacije, interakcija sa umetničkim delima i način konzumacije umetnosti dodaje novi aspekt našim bićima – digitalni. Digitalno JA već odavno svi imamo, sada je ono opipljivije i stvarnije. Biće veoma uzbudljivo propratiti kako će naše online biće dalje da evoluira.

  Naš cilj u Mihano Momosa bio je taj da se za početak upoznamo sa čitavim web3 iskustvom i pripremimo se za ono što će uskoro postati način na koji će internet postojati. Iako je kolekcija dostupna na Decentraland marketplace-u i svoje Mihano Momosa digitalne modele možete kupiti već sada, osnovna namera nam je da našoj publici pokažemo da smo svesni trendova i da ćemo ih čekati spremni u metaverzumu kada god se oni odluče da mu se priključe. Ovo je tek početak. Uskoro ćemo svi mi, pojedinci, brendovi i institucije imati svoj digitalni pandan koji će oslikavati nas u stvarnom svetu i našim novim identitetima želećemo da dodamo kvalitete koje već posedujemo.

  Metaverse fashion week

  Metaverse fashion week

  NFTizer – Izrada digitalnih modela

  Što se tiče tehničkog dela i izrade samih digitalnih modela za potrebe Metaverse Fashion Weeka, tim NFTizer je sa nama podelio svoje iskustvo:

  Bilo nam je potrebno nekoliko dana za izradu digitalne garderobe na Decentralandu, kojima je prethodilo oko nedelju dana istraživanja. Sam proces nije komplikovan ali obuhvata stroga pravila i smernice. Kada se prođe dokumentacija i razumeju kompleksni zahtevi izrada modela je vrlo jednostavna. Najvažnije od svega je koristiti omogućen broj poligona za model i postarati se da se postigne odgovarajuća tekstura. Na Decentralandu postoji Builder uz pomoć kojeg se može videti i testirati model. Samo modelovanje se može uraditi u bilo kom mainstream 3D softveru za modelovanje, ali se najčešće koristi Blender.

  Kada je model spreman, neophodno je da on bude odobren od strane Decentralanda. Ovaj proces može potrajati između jednog i trideset dana, što zavisi od brojnih faktora. Takođe je potrebno platiti i naknadu za koju ne postoji mogućnost refundacije i može se smatrati nešto skupljom. Ukoliko postoji potreba, Decentraland će zahtevati dodatne korekcije na modelu koje se moraju sprovesti da bi se dobilo odobrenje, što kod nas nije bio slučaj ali takva mogućnost postoji. Nakon ovih koraka u mogućnosti ste da stavite modele na prodaju i odredite im cenu. Tada je digitalna garderoba na raspolaganju svima koji žele da se meta-stilizuju.

  O Metaverse fashion week-u

  Ovo je prvi put da se organizuje metaverse fashion week. Već duže vreme se pričalo o njemu ali je sve bilo obavijeno velom tajne. Sada kada je on već počeo (traje od 24-27.2022.) znamo da na njemu učestvuju velika imena iz sveta mode, preko 70: Selfridges predstavlja svoju robnu kuću u kojoj se mogu kupiti Paco Rabanne digitalni outfiti, Tommy Hilfiger, Dundas, Etro i mnogi drugi, a Dolce&Gabanna su juče imali i svoju reviju. Ceo projekat je podržan od strane Vogue i UNXD.

  Raspored možete videti ovde: https://mvfw.org/full-schedule

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE