Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Messer Tehnogas otvorio punionicu specijalnih gasova

  Messer Tehnogas AD, najveći proizvođač industrijskih i medicinskih gasova u Srbiji i na Balkanu, juče je u Pančevu otvorio punionicu specijalnih gasova.

  Na ovom projektu radio je inženjerski tim Messer Tehnogasa.

  Proizvodni program nove punionice specijalnih gasova podrazumeva gasove visoke čistoće, standardne i individualne mešavine gasova i tečnog helijuma. Ovi proizvodi se isporučuju kupcima u Srbiji, širom regiona JIE, a planiran je izvoz i u ostatak sveta.

  Primene specijalnih gasova su veoma raznovrsne. Mnoge moderne analitičke metode zahtevaju čiste gasove ili mešavine gasova kao radne gasove, dok analizatori moraju biti kalibrisani pomoću visoko preciznih gasnih smeša. Gasni helijum se koristi za punjenje balona i cepelina, za otkrivanje curenja iu tečnoj fazi kao rashladno sredstvo za MRI koje dostiže stanje superprovodljivosti. Rezonatori u CO2 laserima rade koristeći specifične, precizno definisane mešavine gasova. Plemeniti gasovi ili njihove mešavine sa drugim komponentama koriste se za punjenje halogenih sijalica, za izolaciju prozora, ili za proizvodnju plazma displeja.

  Primene specijalnih gasnih mešavina: za kontrolu kvaliteta u oblastima petrohemijske, hemijske, farmaceutske ili prehrambene industrije, specijalni gasovi se koriste u analitičke svrhe. U bolnicama se koriste kalibracioni gasovi od analize gasova krvi do dijagnostike plućne funkcije. Simulacije smeša prirodnog gasa se koriste za kontrolu kalorija i sastava prirodnog gasa; gasne smeše se koriste u biogas postrojenjima za proces kontrole, kao i za kontrolu kvaliteta prilikom dodavanja biogasa u mrežu prirodnog gasa. Odobrenja za stavljanje na tržište novih motornih vozila, kao i redovni tehnički pregledi za kontrolu izduvnih gasova, zasnivaju se na visoko preciznim kalibracionim gasovima. Kalibracioni gasovi niske koncentracije se koriste za kontrolu emisije izduvnih gasova iz raznih industrijskih postrojenja, kao i za kontinuirano praćenje kvaliteta vazduha.

  Messer Tehnogas snabdeva preko 4.000 kupaca u Srbiji i inostranstvu, prodajući preko 650.000 tona proizvoda u Srbiji i širom Balkana. Njegovi klijenti imaju na raspolaganju stručne i odgovorne timove za tehničke i logističke usluge 24 sata dnevno, 365 dana u godini, koristeći preko 50 kamiona i cisterni.

  Medicinski gasovi

  Messer Tehnogas AD je bio u prvim redovima borbe tokom pandemije COVID-19, kao proizvođač i distributer tečnog i gasovitog medicinskog kiseonika, koji je SZO proglasila esencijalnim lekom za lečenje pacijenata sa COVID-19.

  Tokom vanrednog stanja, u vreme kada se praktično ništa nije znalo o virusu i kada je veći deo privrede stao, ova kompanija je svakodnevno radila, sa povećanim kapacitetom za proizvodnju medicinskog kiseonika. U cilju ispunjavanja uslova za povećanje kapaciteta snabdevanja kiseonikom, kompanija je uložila značajna sredstva: montirano je 14 stabilnih rezervoara i pušteno u rad više od 20 mobilnih rezervoara; centralni sistemi za snabdevanje gasom postavljeni su u sedam bolnica, ponekad čak i dok su pacijenti već primljeni; Nabavljene su ili prenamene hiljade bešavnih cilindara za komprimovane gasove, dok je proizvodnja prešla sa jednosmenskog na trosmenski rad, na svih pet Messer lokacija. Logistika je, pod izuzetno dinamičnim angažmanom, vršila isporuke 24 sata dnevno, bez pauza za vikende i praznike.

  Kroz stalnu komunikaciju, Messer Tehnogas vrši redovnu i pouzdanu distribuciju medicinskih gasova do svih potrebnih ustanova na teritoriji Srbije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Messer Tehnogas

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE