Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Megan Markl pokrenula novu ŽENSKU RADNU INICIJATIVU (VIDEO)

  Vojvotkinja od Saseksa iskoristila je svoj 40. rođendan da pokrene inicijativu 40×40 za pomoć ženama koje su ostale bez posla zbog pandemije koronavirusa.

  Projekat, koji je predstavljen video snimkom koji je Megan Markl snimila u svom domu u Kaliforniji, a u kojem se vidi i princ Hari kako žonglira u dvorištu, podstiče ljude širom sveta da se posvete davanju 40 minuta svog vremena kako bi podržali žene koje žele da se vrate na posao.

  „Budući da punim 40 godina, tražim od 40 prijatelja da daju 40 minuta svog vremena za mentorstvo ženama koje su u potrazi za poslom“, objasnila je Markl.

  „Samo u SAD je više od 2 miliona i desetine miliona žena širom sveta ostalo bez posla zbog kovida, i mislim da ako svi posvetimo 40 minuta svog vremena nekoj vrsti usluge, možemo pokrenuti talas“, kaže vojvotkinja.

  Megan su se pridružili i slavni prijatelji i aktivisti na predstavljanju inicijative, od kojih su neki rekli da će dati 40 minuta svog vremena da pomognu nekoj ženi u svojoj zajednici. Među njima su bile Adel, Sofi Gregori Trudo i Stela Mekartni.

  Megan navodi i da je istraživanje pokazalo da će se manje žena nego muškaraca vratiti na posao kako ekonomski oporavak od pandemije krene. Ona dodaje i da veruje da je „mentorstvo jedan od načina da se ženama pomogne da povrate samopouzdanje i obnove svoju ekonomsku snagu“.

  Nada se i da će kroz ovaj projekat „veliki broj žena“ biti inspirisano da 40 minuta svog vremena daju drugima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE