Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Istok Pavlović objasnio zašto ga niko nikad ne pita za DIPLOMU

  Kako do znanja ili diplome koja je priznata i vrednovana i u svetu ne samo u Srbiji večita je dilema mlađih generacija koji upisuju škole i fakultete, ali se i dalje usavršavaju.

  Neizbežna dilema je i da li je presudna diploma ili stečeno znanje i iskustvo.

  Takva diskusija često se vodi i u grupama na društvenim mrežama, gde mladi pitaju za savete, a jedna zanimljiva prepiska o tome zapažena je ovih dana.

  Na pitanje članice jedne od grupe o marketingu koju školu bi joj preporučili da upiše, a da se tiče oblasti i zvanja menadžera društvenih mreža (Social media, online PR, Community manager) jer su joj, kako je pojasnila, osim znanja potrebni diploma ili sertifikat koji su priznati u celom svetu, stručnjak za internet marketing Istok Pavlović je pokušao da joj pomogne i da savet.

  Najpre joj je objasnio da niko nigde u svetu neće zaposliti za tu poziciju na osnovu diplome, već da je najvažnije kako i šta je radila od posla u toj oblasti.

  „Za taj posao, ljudi traže da vide šta god da si do sada radila. Ako vidim da je neko vodio jedan jedini nalog na zanimljiv i kreativan način, meni to znači više nego da je završio 10000000 fakulteta. Uzmeš i vodiš besplatno, recimo nalog na TikToku nekom drugaru stomatologu, i dovedeš ga do 100.000 pratilaca, zabodeš 3-4 viralna videa… na nalogu se vidi da pratiš trendove i razumeš diskurs mreže. Taj nalog tog stomatologa biće tvoja diploma. Niko neće da pita gde si to naučila. Na osnovu tog jednog slučaja možeš dobiti sve naredne poslove“, ilustrovao je primerom Pavlović.

  Naveo je i da je 2000. godine uradio sajt kakav niko u Srbiji do tada nije napravio, što se kreativnosti tiče i da je sve poslove koje je nakon toga dobio dobio na osnovu tog jednog jedinog sajta.

  „Čim bi klijent video taj jedan jedini sajt, posao bi odmah bio zaključen bez ikakvih pregovora o ceni, cifra koju kažem se usvaja bez dileme, samo žele da i oni dobiju nešto tako cool. To je bio moj fakultet “, naveo je i svoj primer Pavlović.

  Takođe je dodao da je završio Elektrotehnički fakultet, ali da ga to nijedan klijent nikada nije pitao niti je znao koji je fakultet tačno studirao.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE